La Guàrdia Civil ha detonat una granada de mà artesana a Sant Sadurní de l'Heura.

Ho van fer ahir els especialistes d'explosius, els Gedex (Grup Especial de Desactivació d'Explosius) després que un veí de la població en fes la troballa en un camp del poble.

Els especialistes van pujar des de Barcelona fins al Baix Empordà després de rebre la trucada d'un veí de Sant Sadurní que els va explicar que havia observat en un camp el que li semblava una granada de mà.

Els agents de la Guàrdia Civil de Palamós van ser els primers que es van traslladar fins al lloc i van comprovar que efectivament es tractava d'una granada de mà rudimentària, possiblement de la Guerra Civil.

Davant la troballa, els agents la van tornar a enterrar i es van posar en contacte amb el Gedex, per la seva desactivació.

Ahir el matí, els artificiers van procedir a la seva destrucció en el mateix camp perquè van considerar que reunia condicions de seguretat per a això.

Els especialistes del Gedex van poder determinar que es tractava d'una granada de mà a artesanal de la Guerra Civil, composta per pólvora i perdigons, que són utilitzats en els cartutxos de caça.

Els agents de la Guàrdia Civil només havien trobat granades d'aquesta tipologia abans a Terol i Burgos.