El ple de l'Ajuntament de Calonge de demà informarà de l'arxiu decretat pel jutjat d'instrucció de Sant Feliu de Guíxols de tres denúncies de caràcter penal que van interposar l'Asociación Masperense de Propietarios de los Polígonos I, II y IV i l'Asociación San Antonio de propietarios perjudicados de la Urbanización Mas Pere arran de la problemàtica que té la urbanització Mas Pere per les obres que s'hi han de dur a terme. Pedro Gil, la persona que va interposar les denúncies en representació de les dues entitats, va comentar ahir que té constància de dos dels sobreseïments, que no ha recorregut perquè no va tenir temps material per fer-ho en el termini establert.

Fonts de l'Ajuntament de Calonge van explicar que les dues associacions havien presentat tres denúncies al jutjat d'instrucció de Sant Feliu contra l'alcalde Jordi Soler. També s'hi denunciava en alguna d'elles el secretari municipal i altres representants tècnics i polítics del consistori calongí.

Les tres denúncies, però, han estat sobresegudes de forma provisional a petició de la Fiscalia, de manera que queden arxivades -Gil va precisar que si aportés noves proves, la instrucció podria reobrir-se-. El Fiscal entén que s'ha de declarar l'arxiu de les denúncies perquè «no hi ha indicis que justifiquin degudament» el delicte que la denuncia atribuïa.

Les fonts municipals van concretar que una de les denúncies era per un suposat delicte de prevaricació per omissió perquè l'Ajuntament no va prendre cap acord en relació al dictamen de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, que denegava la declaració de nul·litat del conveni urbanístic de l'any 1998.

Conveni de 1998

La segona denúncia era per un presumpte delicte de prevaricació per l'aprovació inicial que va fer l'Ajuntament del projecte de reparcel·lació econòmica del polígon d'actuació urbanística de Mas Pere; i la tercera denunciava la presumpte comissió de delictes de prevaricació, estafa, frau, falsedat documental i malversació de fons públics, també relacionada amb el conveni de 1998, van concretar les fonts municipals.

El conveni de 1998 donava compliment a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del 1991 que condemnava l'Ajuntament a arreglar les deficiències d'asfalt, clavegueram i subministrament d'aigua que té la urbanització Mas Pere. Durant aquest procés, hi ha hagut un estira i arronsa entre l'Ajuntament i les associacions de Mas Pere perquè es donés compliment a la citada sentència. Pedro Gil va comentar ahir que recentment s'han assegut de nou amb l'actual equip de govern per mirar de desencallar les obres que s'han de fer a la urbanització, però que «tot segueix igual que l'any 2000».