Troncs i pedres col·locats a mig del pas o filferro espinós tensat entre els arbres, són algunes de les trampes per a ciclistes i corredors que van trobar, diumenge passat, dos ciclistes aficionats al camí de ronda que va de Calella de Palafrugell a Palamós. Un d´ells, Xavier Jabato, va ser qui va alertar dels fets a través del seu compte de Facebook, on va compartir un vídeo on mostrava les diferents trampes, visiblement indignat. «Les vam trobar en els corriols de la zona de Castell, a prop de la cala del Crit i de seguida ho vam denunciar als Mossos d´´Esquadra» va explicar ahir a Diari de Girona, aquest ciclista aficionat, que és veí de Palamós. «Per aquesta zona hi passem sovint i és la primera vegada que veiem una cosa així. Estan posades amb molta mala llet, perquè hi ha molts ciclistes, corredors i persones que caminen per aquesta zona i poden fer molt de mal» va relatar Jabato, indignat.

Segons va explicar aquest esportista palamosí, les trampes haurien estat col·locades divendres o dissabte passat. «Hi vam passar dijous i no hi havia res. I diumenge, ja n´estava ple» va relatar Jabato, afegint que després de fer el descobriment van tornar a la zona per tallar els filferros ells mateixos.

Sobre qui en podrien ser els autors, Jabato va valorar que «no creu» que es tracti de caçadors o propietaris de finques privades. «Caçadors diria que no, perquè tres metres més enllà ja hi ha el mar i els senglars no s´hi apropen tant» va opinar el ciclista palamosí qui va opinar que «tampoc» creu que es tracti dels amos de les finques privades de la zona perquè «diria que el camí és públic i no tindria sentit». «Això ho ha fet un salvatge amb ganes de fer mal» va afegir. De moment, segons va explicar, els Mossos i els Agents Forestals ja s´hi van acostar ahir al matí a fer una inspecció i a recopilar material per a investigar els fets.

Altres casos

No és el primer cop que es denuncien aquestes perilloses pràctiques. L'hivern passat, Diari de Girona va avançar que s'havia localitzat una trampa per a ciclistes i també per a corredors al camí del Puig de Sant Grau de Sant Gregori. La trampa estava col·locada en el corriol que baixa de l'ermita de Sant Grau fins al camí dels ànecs. No es percebia a simple vista i la van descobrir perquè una de les dones va entrebancar-se. Qui la va col·locar va assegurar-se de trobar el lloc on fer més mal, ja que estava situada ben bé al mig de la trialera, en un punt de pas obligat per tothom que circuli amb la bicicleta o hi passi corrent.

Valentí Sanjuan, conegut periodista i ultraesportista català, també ha publicat diversos vídeos denunciant aquestes pràctiques.

També l'any passat, en aquest cas a Vigo, un home va quedar paraplègic a causa d'una roca de grans dimensions col·locada al bell mig d'un sender freqüentat per ciclistes