Una sola persona és qui hauria darrere de l'incendi de vehicles de Sant Feliu de Guíxols.

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Sant Feliu van detenir ahir a la tarda el presumpte piròman.

Aquest és un home de 23 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Sant Feliu de Guíxols. Ha quedat acusat de ser el presumpte autor de diversos delictes de danys. Després de revisar gravacions de diferents càmeres, muntar dispositius de vigilància nocturna i fer d'altres indagacions, dilluns a la tarda els mossos van detenir el sospitós.

El motiu de la crema continuada de cotxes, segons va manifestar: són personals i es tracta de desavinences amb els propietaris dels vehicles i el detingut. En concret, tot apunta cap a un atac de gelosia amorosa.

Cal recordar que entre la matinada del 28 de desembre i la matinada de l´1 de gener un desconegut va cremar nou vehicles que estaven estacionats en diferents carrers de la població de Sant Feliu de Guíxols. Com a conseqüència d´aquests incendis, les flames també van afectar alguns edificis provocant danys importants.

Arran aquests fets, els Mossos de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols i la Policia Local de la població van iniciar un dispositiu amb l´objectiu d´esbrinar qui podria ser l´autor dels incendis.

Ahir els agents de la unitat d´investigació de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols van aconseguir identificar i detenir l´autor dels fets. La principal hipòtesi en la qual es basa la investigació és que la crema era selectiva i per motius personals entre el detingut i els propietaris dels vehicles.

El detingut, amb antecedents, passarà properament a disposició del Jutjat d´Instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols.

El foc va calcinar completament sis vehicles i en va afectar tres més. A més, es van cremar dos immobles i es van haver de desallotjar els veïns. Un d'ells és Abdelhafid Soudi, que des de fa tres dies dorm a casa del germà amb tota la seva família. Lamenta haver-se trobat enmig d'aquests fets ja que el seu cotxe estava entre dos dels incendiats. El senyor Soudi viu al carrer Mina del Nord i és amo d'un supermercat i un bar situats al carrer del costat. La matinada del 30 de gener, la seva filla petita el va despertar alertant-lo que hi havia foc al carrer. La nena dormia a la planta baixa i els cotxes estaven cremant just a la vorera que està a tocar de la seva finestra.

"Vaig aixecar tota la família i vam sortir com vam poder, estava tot ple de foc i fum i un cotxe va explotar, no vaig poder ni tancar la porta de casa per evitar que les flames entressin", relata. El seu vehicle estava estacionat entre dos dels cotxes incendiats i també ha quedat afectat greument per les flames. Com que casa seva també s'ha cremat parcialment, des d'aquella nit tota la família s'ha traslladat a casa del germà a l'espera que les asseguradores responguin.

Un cas de gelosia

Els Mossos d'Esquadra han confirmat que darrera dels incendis hi ha un únic autor que hauria actuat per desavinences personals amb els propietaris dels vehicles, tots de nacionalitat marroquina. Concretament, el mòbil seria un cas de gelosia per una dona. "Fer una cosa com aquesta sense pensar que hi ha nens i cases al costat només per una revenja per tonteries no té ni cap ni peus", lamenta Soudi, que demana que es faci justícia.

Cas tancat

Des de l'ajuntament, l'alcalde, Carles Motas, ha agraït l'efectivitat dels dos cossos policials i ha assegurat que el cas està tancat. A més, ha lamentat els nombrosos danys causats per aquest vàndal que ha actuat per desavinences personals però ha subratllat que és un fet "aïllat". "Sant Feliu és una ciutat tranquil·la i ho hem demostrat però tots els veïns, siguin de l'origen que siguin, han de complir les normes de convivència per continuar essent-ho", ha declarat l'alcalde, que demana "no criminalitzar ningú ni cap comunitat" perquè es tracta d'un fet "puntual i localitzat".

Des de l'ajuntament, el dilluns es va celebrar una reunió conjunta amb representats de la comunitat islàmica i cossos policials. L'objectiu de la trobada era afrontar el cas dels cotxes cremats però també demanar-los col·laboració per d'altres casos de petits delinqüents, sovint menors, que actuen de manera reiterada i creen problemes a la resta de veïns. Un dels membres de la comunitat (que no ha volgut facilitar el nom) s'ha mostrat disposat a col·laborar, ha defensat que hi ha molta gent treballadora que es veu afectada per aquests fets i ha celebrat també la detenció del sospitós de la crema de cotxes.

D'altra banda, l'alcalde ha demanat "celeritat" a les companyies d'assegurances que són les que han de retirar els vehicles i reparar les façanes afectades.