28 de gener de 2017
28.01.2017

Rull anuncia un pla de 20 milions per millorar les carreteres del Baix Ter

El conseller exposa davant dels alcaldes de la comarca que les actuacions s'han de desenvolupar en quatre anys

28.01.2017 | 00:25
Imatge de la trobada de Rull amb els alcaldes del Baix Empordà.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va presentar ahir al Consell d'Alcaldes del Baix Empordà un pla de millora a les carreteres del Baix Ter, especialment enfocat en la seguretat viària i amb una inversió prevista de prop de 20 milions d'euros en quatre anys. Les actuacions abasten les carreteres GI-642 i GI-643 entre la Pera i Torroella de Montgrí; la GI-633 i GI-634 entre Medinyà i Verges, i la connexió de la C-31 i la carretera de l'Escala. El conseller va remarcar que «en matèria de carreteres prioritzem en funció de quatre factors: seguretat, congestió i capacitat, equilibri territorial i activitat econòmica».  

Les actuacions que s'inlcouen en el programa són la rotonda a la intersecció entre la C-31 i GI-632 (carretera de l'Escala), la qual tindrà 56 metres de diàmetre i dos carrils; un pressupost d'uns 700.000 euros; i que es licitarà aquest any. A la GI-633, de la cruïlla de la N-II a la variant de Sant Jordi Desvalls, amb una inversió estimada de fins a quatre milions d'euros, es preveu portar a terme les obres d'eixamplament i millora del traçat d'aquest tram, així com la millora de la seguretat i les interseccions a la travessera de Cervià de Ter. Les obres es licitaran durant aquest any.

Una altra actuació és la millora de la seguretat viària entre la variant de Sant Jordi Desvalls fins a Verges: es preveu redactar el projecte aquest any i licitar les obres durant el 2018, amb un pressupost d'uns tres milions d'euros. Les obres inclouran l'eixamplament i millora del traçat, així com la millora d'interseccions i seguretat a les travesseres de Colomers, Jafre i Verges. També es projecta la rehabilitació i millora del pont de Verges: el projecte es redactarà durant aquest any i les obres s'impulsaran l'any vinent, amb una inversió prevista de 2,5 milions d'euros per rehabilitar el viaducte existent, amb una nova secció per habilitar el trànsit de vianants i bicicletes. Les obres s'executaran durant el 2018.

La millora de la seguretat viària  a la GI-642 i GI-643 entre la intersecció amb la C-31 i Gualta és una altra actuació. Es redactarà aquest any tres projectes i els treballs s'executaran per fases entre 2018 i 2020: Rupià-Parlavà; Parlavà-Serra de Daró i Serra de Daró-Torroella de Montgrí. S'estima una inversió de 9 milions d'euros.

El programa inclou també mesures de seguretat viària a les travesseres urbanes: 500.000 euros per implementar millores semafòriques, itineraris de vianants i la senyalització de les travesseres de Colomers, Jafre, Verges, Ullà, Torroella de Montgrí, Rupià, Parlavà i Serra de Daró, d'acord amb els municipis afectats. L'estudi i l'execució dels treballs es durà a terme aquest any.

Paral·lelament al desplegament d'aquest pla de millora de la seguretat viària, el Departament de Territori i Sostenibilitat treballarà, conjuntament amb els ens locals, en la definició de la variant de Torroella de Montgrí, que ha de permetre evitar el trànsit de pas pel nucli urbà i millorar, així, la mobilitat en aquest entorn. Rull va afirmar que «hem de garantir un pacte territorial molt clar perquè, governi qui governi, es pugui tirar endavant».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema