L'escola Quermany de Pals compta des del passat mes de desembre amb un nou sistema d'il·luminació més sostenible i econòmic. La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Pals, aprofitant el Pont de la Puríssima, va instal·lar il·luminació LED a totes les aules i dependències del CEIP amb el triple objectiu de millorar el rendiment de les instal·lacions elèctriques del centre, contribuir a la reducció d'emissions de CO2, i complir amb els objectius del Programa d'Escoles Verdes (PEV) impulsat per la Generalitat de Catalunya i del qual l'escola Quermany forma part des del 2015.

L'actuació, amb una inversió total de 8.572,28 euros, ha estat finançada en un 50% per la Diputació de Girona. Els treballs han consistit en l'adequació de les instal·lacions elèctriques i en la substitució de les làmpades convencionals per 422 fluorescents LED que permetran reduir fins a un 40% l'actual consum energètic; o el que és el mateix, aconseguir una reducció d'un total de 13.000 quilowatts hora (Kwh) a l'any.

El canvi del sistema d'il·luminació de l'escola Quermany forma part del Pla d'Acció Local per a l'Energia Sostenible (PAES) que l'Ajuntament de Pals duu a terme a través de la Regidoria de Medi Ambient amb la voluntat de seguir fent avançar el poble en termes de sostenibilitat i eficiència energètica i suscitar entre la ciutadania una petita dosi de reflexió i conscienciació sobre els propis hàbits en matèria de despesa energètica.