L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha rebut fins a 40 ofertes d'empreses constructores per executar el projecte d'urbanització de Mont d'Aro. El pressupost de la licitació és de 2.726.020,68 euros sense IVA (de 3.298.485,02 euros si s'hi afegeix l'IVA del 21%), si bé és una xifra que ha d'anar a la baixa ja que l'oferta econòmica val el 80% dels punts del criteri d'adjudicació de l'obra. El regidor d'Urbanisme, Josep Maria Solé, ha manifestat que la xifra de 40 empreses que volen optar al contracte és «alta» ja que en els darrers anys no s'ha vist tant d'interès per l'execució d'un projecte. Solé, que té experiència al davant de l'àrea d'Urbanisme de Platja d'Aro, ha precisat que una vintena d'ofertes ja seria una xifra considerable. El projecte es finança a través de quotes d'urbanització, és a dir, que els propietaris pagaran el 100% de l'obra.

El projecte d'urbanització de Mont d'Aro afecta més de 200 finques i preveu la renovació de tots els serveis i la creació del clavegueram (actualment no n'hi ha i és el motiu que l'Ajuntament tingui les llicències de noves construccions congelades, ha concretat el regidor). Així doncs, a més de la construcció de la xarxa de clavegueram, s'inclou la recollida de les aigües plujanes, el soterrament i renovació dels serveis de telefonia i enllumenat, a més de l'asfaltatge de les calçades i voreres, que en alguns punts es troben bastant deteriorades. Els criteris d'adjudicació del contracte estableixen la següent puntuació: 80 punts per l'oferta econòmica a la baixa; 10 punts per l'ampliació del termini de la garantia de l'obra; i 10 punts més per la reducció en el termini d'execució.

Josep Maria Solé ha explicat que el procés administratiu abans de l'adjudicació comporta validar totes les propostes, de manera que la setmana que ve obriran el primer sobre amb les condicions administratives. El procés d'adjudicació, preveu Solé, acabarà a finals del mes d'abril, de manera que l'empresa adjudicatària pugui iniciar els treballs previs a les obres durant el mes de maig. Durant l'estiu, les obres s'hauran d'aturar i es reprendran el setembre amb l'execució, ja, dels treballs d'urbanització pròpiament. El termini d'execució previst al contracte és d'un any i mig, de manera que Solé calcula que les obres s'enllestiran el primer semestre de 2019.