Unes 1.600 persones han gaudit aquesta tarda de la tradicional Arrossada d'Albons, que ha comptat amb un centenar de col·laboradors per celebrar-la, ha explicat l'alcalde Joan Hostench, tota una institució en l'àpat ja que ell i la seva dona són els cuiners més veterans -"43 o 44 anys fent arròs"-. La jornada s'ha desenvolupat amb bon temps, de manera que s'ha fet a l'exterior, al costat del centre social.

Hostench ha explicat que la jornada ha començat ben d'hora per alguns dels cuiners -sobre les set del matí- per començar a preparar els ingredients i els 17 perols, que tenen una capacitat d'entre 6 i 13 quilos. El batlle ha recordat que nou perols són de l'Ajuntament, però que els vuit restants són de particulars "que des de fa anys ens els deixen, i això és d'agrair".

L'àpat que se serveix -arròs i pa- és gratuït, però els comensals el complementen amb el que vulguin portar, com ara amanides, i la beguda. Sí que es cobra la coca de postres. També hi ha una rifa, que inclou un xai com a primer premi. Els següents són un pernil, un dinar i números de loteria.

Els ingredients de l'arròs i el pa els paga l'Ajuntament. Aquest any, han estat 170 quilos d'arròs, 90 de ceba, 70 de sépia, 66 de salsitxes, 65 de tomate, 57 de costelló i 49 de conill, a més de 50 litres d'oli