Una cistella de bàsquet del pati del col·legi Guillem de Montgrí de Torroella de Montgrí va caure ahir i va ferir lleument una monitora, van informar fonts del Sistema d'Emergències Mèdiques. Fonts del centre escolar i l'alcalde, Josep Maria Rufí, van comunicar ahir que s'haurà de mirar els motius pels quals va precipitar-se l'estructura, que tenia els quatre peus soldats a la base. Les fonts del col·legi van manifestar que desconeixien què podia haver provocat que els quatre peus quedessin dessoldats i van afirmar que no els constava que aquesta cistella tingués risc de caure.

L'incident va produir-se cap a tres quarts de tres de la tarda, quan l'estructura de la cistella de bàsquet -la que es troba més propera al carrer del Roser- va caure i va impactar amb una monitoria que hi havia en aquell punt.

Una unitat del SEM va desplaçar-se fins a l'escola, va atendre la dona i la va traslladar al CAP de Torroella, on se li van fer proves per descartar una ferida greu. Segons les fonts del SEM, la dona va resultar ferida de caràcter lleu.

Les fonts del col·legi Guillem de Montgrí van lamentar l'incident i que hagués ferit la monitora, i també van valorar que les conseqüències podrien haver estat més greus si la cistella s'hagués desplomat a sobre d'un infant.

Ara s'haurà d'esbrinar què va passar perquè les quatre potes es desenganxessin de la base. La direcció del centre no tenia constància que l'estructura estigués en mal estat i ahir no bufava tant de vent com per fer pensar que va tirar-la.

Tant la pista de bàsquet com la d'handbol que hi ha al costat tenen la consideració d'espai públic, és a dir, que fins a les cinc de la tarda són utilitzades per l'escola, però a partir d'aleshores queden obertes al públic fins a dos quarts de deu del vespre per decisió de l'Ajuntament. Els caps de setmana estan obertes tot el dia.