Nova plantació de marihuana desmantellada a les comarques gironines. Aquest cop, al Baix Empordà. Els Mossos d'Esquadra han trobat més de 4.000 plantes i fins a 40 quilos de cabdells a l'interior de dues naus industrials de Vulpellac.

L'alerta d'uns veïns sobre un possible frau elèctric va ser providencial per acabar amb la plantació. Després d'anar al lloc amb tècnics d'Endesa i assegurar-se que les dues naus tenien la llum punxada, la policia va entrar a l'interior. A més de la droga i les plantes, els policies van trobar centenars d'aparells que formaven part de tota la infraestructura necessària per afavorir el creixement de la marihuana.

En concret, més de 460 làmpades, dos centenars de transformadors, una cinquantena de ventiladors i fins a 126 bidons de fertilitzant. Els Mossos han obert una investigació i treballen per localitzar els responsables de la plantació. De moment, no hi ha detinguts.

L'avís que ha permès desmantellar aquesta gran plantació de marihuana a Vulpellac es va rebre divendres a la nit. Cap a quarts d'onze, la policia va rebre l'alerta d'uns veïns de la zona, dient-los que sospitaven que dues de les naus del polígon industrial tenien la llum punxada. De fet, ho havien mig comprovat in situ. Aquests mateixos testimonis també van explicar que constantment se sentia un brunzit de motors d'extracció a l'interior, fos tant de dia com de nit.

L'endemà al matí, els Mossos d'Esquadra i tècnics d'Endesa van anar fins a les naus. Allà, el personal de la companyia va comprovar com, efectivament, agafaven directament la llum de l'estesa del carrer. Arran d'això, i de les sospites que a l'interior s'hi amagués una plantació de droga, la policia va entrar a les naus. A dins, els Mossos hi van descobrir una plantació amb 4.431 plantes de marihuana i fins a vuit sacs precintats. Cadascun d'ells feia cinc quilos i estava ple de cabdells de droga, premsats i triturats. És a dir, 40 quilos de marihuana preparada per distribuir al mercat negre.

Per fer créixer la plantació, els responsables havien muntat tota la infraestructura necessària. De fet, havien repartit nombroses làmpades, transformadors i ventiladors arreu de les dues naus. En concret, de l'interior, els Mossos d'Esquadra van endur-se 466 llums, 168 bombetes de recanvi, 230 transformadors, 52 ventiladors i dos aparells d'aire condicionat. A més, la policia també va trobar fins a 126 bidons de 10 litres cadascun plens de fertilitzant.

Hores per desmantellar-ho

Els agents van estar-se hores per tallar les plantes (en total, sumaven un pes de 480 quilos) i desmantellar tota la plantació.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per un delicte contra la salut pública i treballen per identificar els responsables del cultiu. De moment, no hi ha detinguts.

El cas de Vulpellac s'afegeix a la ja llarga llista de plantacions de marihuana que els Mossos d'Esquadra i la resta de policies han desmantellat a les comarques gironines. I és que a la demarcació, el cultiu d'aquesta droga ja s'ha convertit en un clàssic.

L'any passat, segons recull l'estadística dels Mossos d'Esquadra, els delictes contra la salut pública van créixer un 3,54% (410 casos). Però allò que va augmentar, i amb gran diferència, van ser els comissos que els mossos van fer de plantacions de marihuana. En concret, 28.115 plantes, un 83,2% més que el 2015 (quan van ser 15.344).