El nou consultori local de l'Estartit entrarà en funcionament aquest divendres amb una superfície de 551,13 m2 i una inversió de més d'un milió d'euros, finançats per CatSalut. El centre, que forma part de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Torroella de Montgrí i gestiona el Consorci Assistencial del Baix Empordà, dobla l'espai que tenia l'antic edifici amb 199 m2. L'equipament disposa de vuit consultes distribuïdes en una sola planta: quatre per a medicina de família, dues per a pediatria (medicina i infermeria) i dues més per a l'atenció continuada (una de triatge i un box de crítics). A més, compta amb una àrea d'admissions, una zona de treball i de descans pel personal, magatzem, vestuaris, dutxes i banys.

El nou centre de salut se situa al centre del municipi, a pocs metres de l'anterior i dobla la superfície assistencial de l'antic centre. L'equipament disposa de més de 550 m2 distribuïts en vuit consultes i diversos espais destinats al personal sanitari. CatSalut ha finançat la inversió d'1.026.645,85 d'euros i el Consorci Assistencial del Baix Empordà el gestionarà.

L'any 2016 el centre va atendre 12.048 visites de medicina de família, 1.883 de pediatria, es van fer 1.702 visites d'atenció continuada. El programa d'estiu va atendre 682 visites de medicina de família.

L'equipament estarà obert de dilluns a divendres de nou del matí a una del migdia i els dimecres de quatre a vuit del vespre. A l'estiu, s'incrementaran els horaris d'atenció i el centre funcionarà de dilluns a divendres de nou del matí a vuit del vespre. Els dissabtes, diumenges i festius ho farà des de les onze del matí fins a les vuit.