El Servei de Costes de Girona ha pressupostat en 50.000 euros la reparació dels danys causats per la ventada d'aquest passat cap de setmana al camí de ronda de Sant Antoni de Calonge. El cap del Servei de Costes de l'Estat a Girona, Jordi Planella, ha explicat que arran d'aquest temporal el camí de ronda ha quedat obstruït en dos trams per la caiguda de pins. La despesa també comportarà d'altres actuacions de millora d'aquest camí costaner que va de Sant Antoni fins a Platja d'Aro. Planella ha afegit que el dissabte es va desplaçar fins a la localitat baixempordanesa per comprovar in situ els danys, que han afectat, sobretot, la zona que es troba a sota de l'Hotel San Jorge.

El cap del Servei de Costes ha exposat que ha sol·licitat els diners a Madrid per netejar, posar malles a les parets del camí i obrir aquests dos trams de camí de ronda de Sant Antoni. La intenció de Jordi Planella es poder executar els treballs abans d'aquesta Setmana Santa.

L'import d'aquesta actuació incrementa fins als 297.000 euros la despesa de Costes en obres d'emergència en els darrers cinc mesos, arran dels diferents temporals que hi ha hagut durant aquest període. Jordi Planella ha detallat que, com a conseqüència del temporal que va tenir lloc el novembre de l'any passat, Costes ha invertit 32.000 euros a reparar el camí de ronda de Llançà a la platja de la Farella. Un mes després, el temporal del desembre va obligar a destinar 10.000 euros a sanejar i mallar el penya-segat de Portbou, obra ja finalitzada.

Pels desperfectes del temporal d'aquest gener, Costes ha destinat 125.000 euros per actuar al Port de la Selva (obra en marxa que comunicarà dues platgetes a cala Clisques), a Tamariu (treballs ja fets de reparar un tram del passeig marítim), a Sant Antoni de Calonge (enderrocar una passera de formigó que es troba al camí de ronda, a la zona de l'hotel Cap Roig i fer-ne una de nova) i a Tossa de Mar (obra pendent que consisteix a reparar un tram de barana). La inversió arran dels danys del temporal de febrer puja a 80.000 euros, que són per reparar un tram d'escullera a la zona d'Es Monestrí, a Sant Antoni; i per arreglar un tram d'escullera i de passeig davant de punta Palomera, a Blanes. Aquestes dues obres s'estan executant. La darrera actuació d'emergència és, doncs, la de netejar els dos trams citats del camí de Sant Antoni.

Recta final pel passeig del Molinet

D'altra banda, el cap del Servei de Costes a Girona ha recordat que la reforma del passeig del Molinet, a l'Estartit, ha encarat la seva recta final, de manera que complirà l'objectiu que estigui enllestida abans de la Setmana Santa. Planella ha concretat que la setmana que ve hauria d'estar pràcticament acabat el nou passeig amb la instal·lació de baranes i fanals. El responsable de Costes de l'Estat a Girona confia que la reforma es podrà inaugurar a finals de mes. L'empresa MAB executa aquesta obra per un import d'adjudicació de 695.000 euros.