L'Ajuntament de Palafrugell i l'Associació d'usuaris i amics de les Aules de Teatre i Cinema de Palafrugell (ACTUA) s'han reunit amb l'objectiu d'iniciar el futur Espai d'Arts Escèniques del municipi i començar a treballar en un pla d'actuacions. Durant la reunió, les dues parts han arribat a l'acord de realitzar la reforma integral de l'espai de l'antic Museu del Suro, al carrer de la Tarongeta, per tal de convertir-lo en l'Espai d'Arts Escèniques de Palafrugell. En les properes setmanes es treballarà en la redacció del projecte, en què l'Associació podrà fer aportacions, de manera que a finals del 2017 es puguin començar a executar les obres i finalitzin durant el primer semestre de l'any 2018, ha informat l'Ajuntament. Cal recordar que a mitjan febrer l'Aula de Teatre de Palafrugell va aturar-se per la manca d'un local adequat.

D'altra banda, també s'ha arribat al compromís de signar un conveni de col·laboració entre l'Associació i el consistori on s'hi establirà un pla d'actuacions de cara als propers anys. Al mateix temps, també s'ha acordat mantenir les reunions periòdiques entre les dues parts.

A la reunió hi van participar Bertrand Hallé i Toni Sellas com a representants d'ACTUA i el director de l'Aula de Teatre, Dani Rebollo, mentre per part de l'ajuntament hi eren representats la regidora de Cultura, Maite Frigola, i l'alcalde, Juli Fernández.

Des de 2012

L'any 2012, fruit de la iniciativa dels alumnes de les aules de teatre i cinema, va néixer ACTUA, l'Associació d'usuaris i amics de les Aules de Teatre i Cinema de Palafrugell. ACTUA té la voluntat d'exercir d'òrgan de representació dels centenars de veïns de Palafrugell i de la comarca que, d'una manera o altra, estan vinculats a les aules i gaudeixen dels seus espectacles, tant com a usuaris, com a familiars i amics.