La Generalitat està en disposició de procedir a la venda de l'hotel Panorama de Sant Feliu de Guíxols, un dels immobles de l'herència dels germans Anlló, que van morir sense redactar testament i sense hereus de la seva fortuna.

Segons informa la Direcció General de Patrimoni, l'operació es pot portar a terme un cop solucionada la circumstància d'una doble titularitat registral d'una petita part de la finca, que es va detectar el 2014 quan es volia treure a subhasta l'establiment.

Un cop regularitzada la situació, la Generalitat actualitzarà la valoració de l'immoble i tornarà a convocar una nova subhasta per al segon trimestre d'aquest any.

L'hotel Panorama va ser taxat per 1.825.000 euros i era de titularitat, des del 2004, dels germans Francisco i Juan Anlló, que van morir sense testament ni parents fins al quart grau de consanguinitat.

Segons la legislació, la Generalitat ha de destinar els béns de l'herència o l'import obtingut de la seva liquidació a projectes d'assistència social o institucions culturals, preferentment de Sant Feliu de Guíxols.

De les onze finques dels Anlló que es van subhastar el 2014, tres van ser adjudicades i, amb els lots que van quedar deserts, es va iniciar un procés de venda directa en el qual es van vendre tres propietats més.

La Generalitat va treure a subhasta onze finques de les quals se'n van adjudicar tres: l'antic Hotel Rex i Les Noies i l'antic Hostal Montserrat i un habitatge del carrer Creu, 56 de Sant Feliu. Els lots que van quedar deserts van iniciar un procés de venda directa durant el qual es van vendre dos hotels més, els antics hotels Avenida i Regina, i un altre habitatge al Passeig de Guíxols 13.

A hores d'ara, queden per vendre tres hotels -l'antic Rex II, el Mediterraneo i el Regente- i dos immobles als carrers Jacint Verdaguer 30 i Sant Martirià 22, que hauran de tornar a ser valorats en el moment en què es tornin a posar a la venda. Els diners es destinaran a finalitats socials o culturals