El Club Nàutic Port d'Aro i l'empresa titular de l'anterior concessió del port, la promotora Sierra de Mias, han tancat un acord després d'un any de negociació que eleva la participació del Club d'un 40 a un 50% dins la Unió Temporal d'Empreses (UTE) adjudicatària de la concessió per a la gestió del port. L'acord també equilibra el Comitè de Gerència de la UTE, on el Club ha aconseguit una representació equitativa entre totes dues parts.

Aquesta major participació del Club suposarà, com assegura Vicenç Arqués, president del Club Nàutic Port d'Aro, «tenir més poder de decisió i poder treballar més activament pel port que volem».

El proper objectiu del Club Nàutic Port d'Aro és adequar les instal·lacions del port per respondre a les necessitats del soci a partir d'un projecte de renovació amb el mínim impacte possible a nivell de dimensió física, econòmica i ambiental.

Arqués ha explicat que «en aquests moments, el projecte de la bocana encara no s'ha resolt amb la Generalitat, després que, des de la UTE, presentéssim un nou estudi d'impacte ambiental». Arqués recorda que «el projecte de l'anterior junta incloïa una bocana desmesurada que va despertar un gran rebuig social, tant pels socis del club com pels ciutadans de Platja d'Aro i els ecologistes».

El president del Club afegeix que «va ser precisament l'elevat impacte paisatgístic i ambiental d'aquest primer projecte el que va evitar que la Generalitat l'aprovés».