La finca ocupada de Torroella de Montgrí coneguda popularment com el «Frontón» ha estat desallotjada aquesta setmana. L'amenaça del desallotjament hi era present i, el juliol de l'any passat, ja estava programat, però finalment no es va executar. La finca estava ocupada en una part pel centre social autogestionat l'Obrador, que va anunciar a través de la xarxes socials el desallotjament de la finca i la clausura de l'activitat que s'hi desenvolupava.

La propietat de la finca és de la immboliària d'un banc, la qual tramita a l'Ajuntament torroellenc un projecte urbanístic que inclou l'enderroc de totes les construccions de l'illa per fer-hi habitatges nous en un edifici en forma de «L» al revés, de manera que quedaria una plaça oberta pels costats de la la plaça d'Espanya i del convent dels Agustins. El document, un estudi de detall, havia estat aprovat inicialment i, ara, està pendent de la resolució de les al·legacions que s'hi han presentat.

En una part de la finca hi vivien persones sense recursos, mentre que una altra era la seu del centre autogestionat l'Obrador, si bé els seus promotors s'havien desvinculat parcialment de l'espai darrerament arran de problemes de destrosses que feien inviable la seva recuperació, a més de la situació en què es troba, ja que ha d'anar a terra.