El Partit Demòcrata Europeu Català de Palafrugell ha valorat la confecció del nou cartipàs del govern de la ciutat que ha elaborat l'alcalde Juli Fernández (PSC) arran de la sortida dels quatre regidors convergents, i no ha estat una conclusió positiva. Per exemple, la formació convergent confia que Xavier Rocas (PSC), nou regidor de Cultura com pretenia el batlle, «tingui més presència en l'àrea i que no passi com l'anterior mandat, en el que pràcticament no va trepitjar Cultura», ha afirmat el PDeCAT.

La secció local també respon a Juli Fernández, que aquest dijous va donar la dada de l'estalvi que suposarà per a Palafrugell la sortida del govern dels quatre regidors convergents -51.000 euros anuals-, amb una altra xifra: «Volem recordar que si el senyor alcalde plegués, l'estalvi en indemnitzacions seria de més de 26.000 euros. Si vol afegir aquest estalvi als comptes de l'Ajuntament, comptarà amb el nostre suport incondicional».

La valoració dels convergents de la distribució de les àrees que ha fet Fernández «és que serà un govern feble i agònic (...) inconsistent, mancat de lideratge a les àrees i absolutament depenent dels tècnics municipals per tirar endavant el dia a dia, els quals es veuran en la tessitura d'haver d'assumir rols polítics que no els pertoquen, i tot això amb el contrapunt d'un alcalde que intentarà teledirigir l'Ajuntament des del seu despatx».

Els convergents són escèptics amb el nomenament de Rocas com a regidor de Cultura -l'aposta de Fernández, que volia rellevar de l'àrea la convergent Maria Teresa Frigola, però que s'ho va estalviar ja que els quatre regidors del PDeCAT van marxar del govern- i «amb la divisió de l'Institut de Promoció Econòmica en tres parts».

No a càrrecs de confiança

També avancen esdeveniments i alerten que estan en contra que l'alcalde intenti «compensar febleses i mancances del seu equip actual amb la contractació de figures político-administratives, gerents o càrrecs de confiança que li treguin les castanyes del foc, opció que ha temptejat en alguna ocasió».

Quant al paper que jugaran els quatre regidors convergents a partir d'ara, el PDeCAT de Palafrugell ha anunciat que «farem oposició responsable i ferma (...) procurant contribuir a la bona gestió del govern en allò que ens pertoqui, però volem deixar clar que ni donarem carta blanca ni tancarem els ulls davant les situacions que, com a conseqüència del que hem dit, es produeixin i suposin un mal servei o atenció al ciutadà».