El Centre d'Atenció Primària de Platja d'Aro, que forma part de l'Àrea Bàsica de Salut de Sant Feliu de Guíxols i gestiona l'Institut Català de la Salut (ICS), va entrar en funcionament ahir. El nou centre ha suposat una inversió de més de 2.300.000 euros entre l'obra i l'equipament, que han estat finançats pel Servei Català de la Salut (CatSalut). El nou centre disposa d'una superfície construïda de 1.418,30 metres quadrats distribuïts en dues plantes, un increment d'espai assistencial que ha de millorar l'atenció als usuaris, i que és molt ben rebut pels professionals.

El nou centre disposa de 14 consultes: tres per a medicina de família, tres per a infermeria, dos per a pediatria (medicina i infermeria), cinc de polivalents i una per a cirurgia menor i cures complexes i sis per a l'atenció continuada (cinc per a atenció ordinària i un box de crítics). A més, hi ha una àrea d'admissions, zona de treball i de descans per al personal, magatzem, vestuaris, dutxes i lavabos.

L'any 2016 el fins ara consultori local de Platja d'Aro va atendre 29.607 visites de medicina de família, 19.951 d'infermeria d'adults, 3.080 de pediatria i 2.012 d'infermeria de pediatria. A més, es van realitzar 5.301 extraccions de sang per analítiques. En aquest centre hi treballaran cinc metges de medicina familiar i comunitària, un pediatre i sis infermeres, a més del personal administratiu i de suport.