04 de abril de 2017
04.04.2017

El passeig de Tamariu té filtracions de la xarxa de clavegueram

Esquerra reclama a l'equip de govern una solució ràpida per evitar que s'embruti la platja

05.04.2017 | 07:19

El grup municipal d'ERC de l'Ajuntament de Palafrugell, a l'oposició, va denunciar en el darrer ple municipal les filtracions del clavegueram que han detectat que hi ha al passeig de Tamariu i que afecten la platja. El regidor republicà, Jaume Palahí, va exigir al govern municipal una actuació «molt urgent, encara que sigui provisional» perquè «no pot ser que embrutim la platja». El regidor de Serveis Municipals, Xavier Rangel (PSC), va reconèixer «la problemàtica greu del clavegueram a Tamariu» i va atribuir les filtracions al mal estat de la xarxa que hi ha a sota del passeig. Rangel va exposar que la solució és implementar una xarxa separativa de les aigües plujanes i les residuals, cosa que va arrencar fa tres anys i que es fa progressivament. També va exposar que el govern està en procés de redactar un pla director del clavegueram que ha servir per donar-hi una solució.

El grup d'ERC no pensava fer cap intervenció en el torn de precs i preguntes del ple, marcat per la sortida del govern dels quatre regidors convergents. No obstant això, Palahí va considerar que la problemàtica que hi ha al passeig de Tamariu amb les aigües negres era prou important i urgent com per plantejar-la. El regidor va exposar que havia vist aquestes filtracions i que veïns li havien manifestat que l'Ajuntament té constància dels abocaments, però que no hi actua.

Rangel va respondre que sí que s'han fet actuacions en forma de petites intervencions en la xarxa, però que «la mesura més efectiva i eficient» és la implentació de la xarxa separativa de les aigües negres i de les plujanes, cosa que fa tres anys que treballa l'Ajuntament. El regidor de Serveis va explicar que amb la xarxa actual, l'aigua de la pluja s'incorpora «de forma directa a les negres, de manera que la xarxa és ineficaç i poc funcional». Així, les filtracions es produeixen quan hi ha un excés de cabal per les precipitacions. Rangel, que va afirmar que els abocaments al passeig no representen cap risc, va afegir que l'Ajuntament també treballa en un pla director del clavegueram.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema