L'Estartit estrenarà aquesta Setmana Santa una rotonda a l'encreuament de l'avinguda de Grècia amb el passeig Marítim i la sortida de l'aparcament de la platja Gran amb l'objectiu d'ordenar i fer més segura la mobilitat en un punt molt transitat, especialment durant el pic de la temporada turística, ha informat l'Ajuntament. L'avinguda de Grècia és la principal artèria viària i una de les portes d'entrada a l'Estartit, per la qual cosa l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit van valorar la conveniència d'actuar en aquest punt.

La construcció de la rotonda es complementarà amb la instal·lació d'una reixa a la sortida de l'aparcament de la platja perquè els vehicles hi deixin part de la sorra de les rodes i no la dipositin, com passa, al llarg de l'avinguda. Amb aquesta actuació, els responsables polítics volen minimitzar la molèstia i la mala imatge que ocasiona l'acumulació de la sorra en aquest sector.

A l'entrada de l'aparcament també s'han retirat els dos parterres que hi havia a banda i banda per col·locar-hi un aparcament de bicicletes i millorar la visibilitat de les Illes Medes per a les persones que baixen des de l'avinguda de Grècia. En aquest punt s'adequarà el terra i s'eliminaran les llambordes per un material de color de terra. D'aquesta manera, s'eliminen les llambordes que sempre estaven aixafades pels cotxes.

D'altra banda, s'ha adequat un tram de carril bici a la zona on hi havia l'aparcament en bateria entre el passeig Marítim i el Freu. L'estacionament de vehicles s'ha passat, en línia, a l'altra banda del vial, de manera que es mantenen els dos sentits de circulació sense cap problema.

També s'ha reordenat la plaça de l'Oficina Municipal de Turisme. S'ha fet el tancat més petit i l'escenari baix que hi havia s'ha col·locat a la plaça del Port, just abans de les escales que donen accés al moll central. La plaça tindrà un aparcament i un punt de càrrega elèctrica per a bicicletes.

Renovació del pont del Ter Vell

L'Àrea de Destinació Turística també ha promogut la renovació integral del pont del Ter Vell, que es trobava molt deteriorat. S'ha reforçat l'estructura de ferro, s'ha sorrejat per treure la pintura i s'hi ha aplicat una imprimació antioxidant. Posteriorment, s'ha pintat amb esmalt de poliuretà brillant, el mateix tractament que s'utilitza per pintar vaixells, la qual cosa en garanteix una llarga durabilitat. Així mateix, s'han substituït totes les fustes per fustes tecnològiques (de materials reciclats) que no necessiten manteniment.