L'espectacle Bandera de Catalunya de Bellcaire d'Empordà introdueix aquest Divendres Sant una novetat important i és que tindrà caràcter itinerant ja que serà en format de visita teatralitzada. El primer recorregut serà a les cinc de la tarda (apte per a tothom, pensat per a persones amb mobilitat reduïda, famílies amb infants i cotxets); el segont, a les set de la tarda; i el darrer, a les nou del vespre. Les entrades són limitades i es poden adquirir al centre cívic o a la taverna del mercat medieval el mateix dia.

L'organització de Bandera de Catalunya ha introduït aquesta novetat amb la voluntat d'adaptar-se al temps i als gustos dels nous espectadors. La visita teatralitzada permetrà descobrir els escenaris de la plaça de l'Oli, el carrer Major, les parets, el fossat i la plaça del Castell i el seu interior (com són el pati i la capella de Santa Maria). El relat comptarà amb efectes sonors, visuals i musicals empastats directament en pedres i carrers.

Sí que hi ha un «tast» de l'obra des de l'estiu de 2014 que ja s'ha fet en format de visita teatralitzada. Es tracta d'una adaptació del text i format de l'obra a càrrec de Ramon Manent que s'ha anat representant cada estiu fins aquesta Setmana Santa, en què s'ha reformulat definitivament.

L'organització ha afegit que les visites teatralitzades conserven l'esperit de l'obra original d'Esteve Albert, un espectacle que fou pensat com a obra coral representada per tot el poble de Bellcaire. La primera representació fou el 1979 i, el 2012, Manent va revisar la posada en escena fent-ne una versió més musical.