Un cartell anuncia des de fa alguna setmana que el prostíbul Eclipse de Mont-ras reobre la seva activitat avui. És la segona reobertura des que el desembre del 2015 va trascendir la voluntat de la propietat del bordell de convertir-lo en una residència per a persones grans, intenció que segueix vigent, ha manifestat l'alcalde de Mont-ras, Carles Salgas, malgrat que l'activitat de prostíbul es mantingui. De fet, el febrer de l'any passat, aquest diari ja va informar que aquest negoci seguirà endavant fins al seu tancament definitiu per convertir l'edificació en una residència geriàtrica.

Carles Salgas ha explicat que l'expedient per a la transformació de l'ús de l'edifici segueix endavant i que, si bé hi ha algun entrebanc amb la construcció i el compliment de la normativa urbanística, la voluntat de la propietat és ferma perquè el bordell es converteixi en una residència per a gent gran.

El canvi d'activitat i, per tant, la tramitació d'una nova llicència comporta que la construcció s'hagi d'adaptar a les modificacions urbanístiques que hi ha hagut, de manera que el nou establiment s'hi ha d'adequar per complir-la i tenir el vistiplau de les administracions a la nova activitat.

Quant a la reobertura, l'Eclipse actua com ho fa un gran nombre dels negocis de la Costa Brava, que estan en funcionament durant la temporada turística i tanquen a la tardor fins a la propera primavera.

Fou el 7 de desembre de 2015 quan va saltar la notícia de la voluntat del propietari de l'activitat de canviar-la per una de residència de gent gran. Aquell dia, anunciava un cartell a l'entrada de la finca, començaven les vacances i una reforma. Les obres, però, no eren per convertir ja el prostíbul en un geriàtric, sinó que aquest canvi s'estava treballant amb documentació a l'Ajuntament. Així, el 26 de febrer de 2016 va reobrir de nou el bordell.

Aleshores, l'alcalde ja va comentar que seguia la tramitació administrativa corresponent perquè el canvi esdevingui real, cosa que ahir va reiterar Carles Salgas ja que «és un expedient que s'està treballant». D'aquesta manera, l'Eclipse mantindrà una temporada més la seva activitat com a prostíbul.