Un estudi realitzat per l´organització de la fira Expohàbitat situa en més de 25 milions d´euros l´impacte que tenen sobre el producte interior brut (PIB) del municipi de Calonge els habitatges d´ús turístic, el que suposaria una mica més del 12% del total del PIB del municipi. Aquesta és la principal conclusió de l´estudi que també xifra en 2.000 el nombre d´habitatges d´aquesta tipologia, dels quals 1.200 corresponen a apartaments i 800, a cases amb jardí, ha informat l´Ajuntament. L´impacte econòmic d´aquests apartaments i cases correspon sobretot a la renda obtinguda pel lloguer, si bé l´estudi també calcula l´impacte econòmic sobre sectors vinculats a aquesta activitat com són el servei domèstic o els serveis de jardineria i manteniment de piscines.

L´estudi ha estat elaborat per Expohàbitat, la fira d´habitatge i serveis de Calonge i Sant Antoni, en base a les dades obtingudes de la guia oficial d´establiments turístics de la Generalitat i també amb la informació aportada per les agències de gestió immobiliària i empreses vinculades a aquest sector del municipi.

La fira Expohàbitat torna a Calonge i Sant Antoni després de nou anys sense celebrar-se, i ho fa renovada i amb més de 2.000 metres quadrats d´exposició. Expohàbitat tindrà lloc al Palau Firal de Sant Antoni els dies 29, 30 d´abril i 1 de maig. L´edició d´aquest 2017 es presenta totalment renovada, amb l´objectiu d´enfortir l´aspecte mediambiental, la construcció sostenible, l´arquitectura bioclimàtica, les energies renovables i les noves tecnologies, i així posicionar Expohàbitat.