El delegat del Govern espanyol, Enric Millo, va inaugurar ahir oficialment la reforma del passeig del Molinet a l'Estartit. Les obres, que van costar 695.997,25 euros, es van enllestir en un termini d'aproximadament mig any i van consistir, entre altres, a: reforçar el mur de contenció, pavimentar tota la zona de nou i instal·lar-hi fanals i bancs.

Durant el seu discurs, Millo va posar les obres com a exemple de «col·laboració entre administracions». Ho va fer recordant que l'Estat ha executat la reforma del passeig i l'Ajuntament, al seu torn, es va fer càrrec dels treballs per consolidar la muntanya del Cap de la Barra (i frenar-ne les esllavissades). I aquí, en una clara al·lusió velada a la Generalitat i al procés, Millo hi va afegir: «Sempre la col·laboració entre administracions repercuteix en benefici de la ciutadania; i aquest és un exemple que cal seguir amb tantes i tantes actuacions dels poders públics, deixant altre tipus de guerres apart».

Per la seva part, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, va assegurar que amb la inauguració de la reforma del Molinet es tanca un capítol que ha durat anys. De fet, aquest tram de passeig va estar tancat dotze anys arran de les esllavissades constants que suposaven un risc per a la seguretat. Rufí va agrair que els treballs s'hagin enllestit coincidint amb la Setmana Santa i l'inici de la temporada turística, però tampoc es va estar de reclamar a l'Estat que no oblidi les assignatures pendents que encara té amb el municipi.

I com a prioritat, l'alcalde va posar la zona dels Griells al capdamunt de la llista. «Demano al Govern espanyol que pensi en la temporada d'estiu i amb l'aportació de sorra a les platges; però sobretot, en el problema que tenim amb la seguretat de béns i persones a la urbanització dels Griells», va di Rufí. «De problemes en tenim molts; però la prioritat és els Griells, els Griells i els Griells», va remarcar Rufí.