L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i els propietaris de l'antiga fàbrica surera Serra Vicens han decidit, de mutu acord, renunciar al conveni de permuta que tenien signat des del 27 d'abril de 2010. Aquest conveni preveia la cessió de l'edifici de la fàbrica -situat a tocar del monestir- a canvi de terrenys municipals situats a diversos punts de la localitat. En aquests set anys, però, el conveni no s'ha executat.

Amb l'entrada de Carles Motas (TSF) al consistori, ja va deixar clar que els seus plans per al Museu Thyssen no passaven per situar-lo a Can Serra sinó a dins del mateix monestir. Un plantejament que s'ha vist reforçat amb la recent compra dels jardins i la Casa Blasco que hi ha a la part posterior i que també s'incorporen a l'àmbit del futur museu. «El 2015 ja vam dir que no volíem fer el Museu a Can Serra i després d'estar set anys sense avançar ja era hora de resoldre-ho», va valorar ahir Motas.

En aquest sentit, el batlle ganxó va recordar que en el pressupost del 2017 ja es va incloure una primera partida de 120.000 euros per fer el Museu Thyssen, una obra que calculen que tindrà un cost d'uns cinc milions d'euros i que es podria iniciar el 2019. «La idea és que les prop de 150 obres de pintura catalana de la col·lecció de la baronessa Thyssen estiguin de manera permanent a Sant Feliu», va puntualitzar Motas.

En relació a la renúncia del conveni, Motas va explicar que, ara, el propietari té via lliure per poder vendre l'edifici. Tot i això, l'alcalde va avançar que no tanquen la porta a comprar l'antiga fàbrica. «Renunciem a la permuta però no a la compra de l'edifici, que està situat en un lloc estratègic», va valorar, precisant que sense aquest acord el consistori també recupera la llibertat per vendre patrimoni.

Ara bé, Motas va reconèixer que no tenen urgència per comprar-lo, ja que el desenvolupament del futur museu no depèn ara d'aquesta fàbrica.

Les dues parts es reuniran al maig per començar a parlar sobre les possibles condicions de la venda de l'edifici, per al qual encara no hi ha preu fixat.