26 de abril de 2017
26.04.2017

Palamós avança un mes el tancament de Castell als cotxes i les motos

26.04.2017 | 10:09

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós està ultimant les tasques que permetran que aquest dissabte, coincidint amb la mitjanit, es tanqui l'accés de vehicles motoritzats al camí de cala Estreta que passa pel centre de l'Espai d'Interès Natural Castell-Cap Roig, així com l'accés a l'espai litoral de cala s'Alguer i pineda d'en Gori, han informat fonts municipals.

D'aquesta manera, el consistori avança aproximadament un mes aquest tancament a causa de l'elevat nombre de vehicles que s'han començat a detectar, en aquests espais naturals a partir del pont festiu de Setmana Santa.

La mesura es farà efectiva el proper dissabte i s'aplicarà tots els caps de setmana del mes de maig. A partir del dissabte 3 de juny, el tancament de l'accés de vehicles motoritzats al camí de cala Estreta i la pineda d'en Gori ja s'aplicarà cada dia i mentre perduri el risc d'incendis forestals.

La restricció afectarà a tots els propietaris de vehicles motoritzats (cotxe o moto) que no resideixin o tinguin alguna propietat en aquests sectors.

Els vehicles que es desplacin a Castell podran estacionar a l'aparcament gratuït que hi ha habilitat durant tot l'any a l'espai de la plana. Fins al mes de juny, aquest aparcament tindrà una capacitat de 90 cotxes. Quan se superi aquesta quantitat, no es permetrà l'accés amb vehicle motoritzat a Castell a partir de l'encreuament amb el càmping Benelux, una mesura que quedarà advertida des de l'accés a la C-31.

La vigilància d'aquesta mesura serà a càrrec de l'Associació de Defensa Forestal (ADF) Gavarres Marítima que mitjançant el seu personal controlarà l'accés i estacionament dels vehicles. A partir del mes de juny quan la restricció d'accés s'apliqui cada dia, es condicionaran els terrenys agrícoles situats al costat d'aquest aparcament, ampliant la capacitat d'estacionament fins als 500 vehicles i aplicant una tarifa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema