Els veïns de Vall-llobrega van tallar la carretera C-31 al seu pas pel municipi per reclamar que es construeixi una nova escola. Asseguren que se senten «enganyats» per l'administració i recorden que des de 2010 el projecte va quedar aturat, malgrat que el Govern reconeix que la construcció del nou centre és una qüestió prioritària. La presidenta de l'AMPA de l'escola, Carla Montoto, va afirmar que és «inadmissible» continuar en barracons, 12 anys després que s'instal·lessin de manera provisional. Montoto va afegir que no pararan de reclamar fins que la Generalitat «posi una data» per a la construcció del nou centre. Per tot plegat, un centenar de cotxes de pares, professors i personal de l'escola van tallar la C-31 en direcció Girona.

Els conductors que circulaven per una de les vies més transitades per arribar a la costa baix-empordanesa, la C-31, es van trobar amb una sorpresa. Una cinquantena d'escolars, acompanyats pels seus pares i mestres, van tallar aquesta via en sentit Girona amb pancartes i crits reclamant que la Generalitat doni llum verd a la construcció d'una escola, i substitueixi els barracons que acompanyen el centre des de fa dotze anys. El tall va ser de deu minuts però va generar un embús important, ja que es tracta d'una via que connecta les poblacions de la costa amb l'interior. Per motius de seguretat l'acció es va fer amb els cotxes dels veïns custodiats pels Mossos d'Esquadra.

Projecte posposat

La construcció d'una escola nova a Vall-llobrega és un projecte prioritari per a la Generalitat, però la realitat és que s'ha anat posposant, malgrat que els barracons que es van instal·lar quan es va construir eren provisionals. De fet, les aules no es van estrenar amb l'edificació de l'escola el 2005, sinó que eren mòduls de segona mà que havien de complir la funció fins que es construís el nou edifici.

L'edifici estava previst i projectat el 2010, però ha quedat al calaix, i des d'aleshores el Govern no l'ha tirat endavant. La presidenta de l'AMPA va assenyalar que estan «farts» d'aquesta situació i que no els valen les excuses que posa Ensenyament. «L'any passat ens va dir que la urgència demogràfica no era prioritària i vam saltar de la llista, malgrat que érem el segon centre a la llista», va explicar.