La CUP de Sant Feliu de Guíxols ha denunciat «l'actuació i intimidació per part de la Generalitat de Catalunya» en el cas dels ocupes d'un dels immobles de l'herència dels Anlló, el que es troba en el carrer Jacint Verdaguer. Segons va informar ahir la formació, a l'oposició a l'Ajuntament ganxó, el dijous de la setmana passada un representant de la Generalitat es va dirigir a les famílies ocupes de la finca acompanyat dels Mossos d'Esquadra i els va advertir que tenien un termini de vuit dies per abandonar l'immoble, si no, seran «desallotjats per la força», afirma la CUP.

El partit denuncia «aquesta vergonyosa amenaça per part d'una administració pública» sense que hi hagi cap ordre judicial de desallotjament. Segons la CUP, les famílies que ocupen l'edifici tenen informes d'exclusió residencial amb menors a càrrec i no tenen subminstrament d'aigua des del passat mes de novembre, quan hi van entrar. Per la CUP, es tracta d'«una altra vergonya per part de l'administració que s'omple la boca amb la lluita contra la pobresa energètica».

La Candidatura d'Unitat Popular ganxona recorda que l'edifici és de titularitat pública, «per tant, de la ciutadania», i exigeix a l'adminstració pública que la seva responsabilitat «és gestionar aquest edifici com habitatges de lloguer social». I considera que l'Ajuntament és igualment responsable de la situació d'aquestes famílies.