Més sorra per a la platja de Sant Feliu de Guíxols, que rebrà 3.000 metres cúbics provinents de Sa Riera de Begur. Es tracta de l'única platja de la Costa Brava que no para de créixer i que en els darrers 50 anys a doblat la seva superfície. Urbanisme ha donat el vistiplau a l'actuació, que s'haurà d'executar durant aquest mes de maig.

Es tracta de la mateixa quantitat que s'hi va aportar l'any 2013. Però no és l'única. L'any passat es van portar uns 700 metres cúbics a la platja de Sant Feliu i prop de 1.500 més a les platges de Llafranc i Tamariu, a Palafrugell (Baix Empordà). Amb aquesta, ja són quatre les aportacions de sorra que s'han fet des d'aquesta platja.

El regidor de l'àrea, Francesc Pilsà, assegura que l'actuació es farà com s'ha realitzat en d'altres ocasions intentant minimitzar les molèsties. Per això, el trasllat es farà de nit. Una màquina s'encarregarà de carregar els camions i, un cop a Sant Feliu, una altra anirà repartint la sorra. Pilsà ha recordat que, com cada any, també s'ha extret sorra per dipositar-la a la cala de can Malaret.

Projectes aturats

El situació de Sa Riera va propiciar que l'estat espanyol es plantegés en diverses ocasions extreure'n sorra. Així, l'any 2004 van proposar dragar-ne fins a 86.000 metres cúbics i transportar-la amb vaixell a la platja de Griells a Torroella de Montgrí (Baix Empordà). El cost valorat en 1,5 milions, però, va frenar-hi i va obrir el debat sobre si calia fer un estudi d'impacte ambiental.

Dues cales en una

Als anys 50, Sa Riera estava dividida en dues cales: la de Sa Riera i la del Rei, separades per un grup de roques. A hores d'ara, aquest escull es troba a uns 50 metres de l'aigua. El creixement de la zona va ser objecte d'un estudi realitzat l'any 2013 per part de la Universitat de Girona. Segons el document, des de l'any 1957, la cala ha anat creixent, passant de les 0,98 hectàrees a 1,73. La platja recull la sorra que porten els corrents marins del nord, de la platja de Pals, que acaba a l'Estartit. A més, recull els sediments que porta el riu Ter i que desemboca en aquest indret.