El jutjat contenciós administratiu de Girona número 2 ha rebutjat la suspensió cautelar de les obres del xalet del Golfet que la Generalitat havia sol·licitat. El magistrat considera que la Generalitat no ha aportat proves que demostrin el perjudici que pot causar l'execució de la casa i afegeix que, en el cas que les llicències d'obra quedin anul·lades judicialment, llavors ja es podrà enderrocar aquelles parts que violin la normativa urbanística.

La interlocutòria del jutjat, dictada aquest 10 de maig, exposa que la legalitat urbanística «no es veu perjudicada ni perturbada perquè, com ja s'ha precisat, si es dicta sentència estimatòria -del recurs contenciós administratiu que ha interposat la Generalitat- queda salvaguardada en poder enderrocar les obres que són contràries a la normativa vigent». En qualsevol cas, les obres ja estan acabades, de manera que si el jutjat les hagués aturat, no hauria tingut cap efecte pràctic.

L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández (PSC),

L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández (PSC), ha aprofitat la resolució per llançar dards a ERC i als regidors del PDeCAT. Així, s'ha preguntat, arran de la decisió judicial, «què hauria passat si hagués aturat les obres -com van reclamar ERC i els regidors del PDeCAT en una moció sobre el Golfet- i després el jutjat no les suspèn? Qui hauria pagat la indemnització al privat pels perjudicis causats per haver-li aturat les obres que el jutjat no para?».

Fernández ha exposat que aquest cas ja està a la justícia, de manera que ara toca esperar que es pronunciï el jutjat. I ha retret tant a Esquerra com als exconvergents que «no es pot aprofitar aquest tema per fer demagògia política». En aquest sentit, l'alcalde sempre ha defensat que la llicència donada s'ajusta al planejament i al Pla de Millora Urbana aprovat per la Generalitat i que ara, finalment, li correspondrà a la justícia determinar qui té raó en relació a la discrepància entre Ajuntament i Generalitat. Fernández també ha insistit que el «govern de Palafrugell té l'obligació de defensar els seus actes administratius», motiu pel qual es va pronunciar en contra de la suspensió cautelar -cosa que ERC i PDeCAT van voler aturar amb la moció sobre el Golfet que van aprovar al ple d'abril.

El Golfet i el futur govern

Fernández ha seguit amb els seus missatges cap a ERC i els quatre regidors del PDeCAT, els quals divendres que ve li faran una moció de censura que el traurà de l'Alcaldia, que passarà a ocupar el republicà Josep Piferrer. Doncs bé, respecte del programa de govern que aquest divendres van presentar els republicans i exconvergents, el batlle socialista ha destacat que, de les 50 actuacions recollides, cap fa referència al xalet del Golfet. Un tema sobre el qual tenen visions diferents ERC i PDeCAT però que al final no ha estat cap problema per arribar a un pacte atès que el tema està en mans de la justícia i l'Ajuntament ja no hi pot fer res.

Juli Fernández ha deixat clar que la llicència d'obres la va donar la junta de govern local, amb els vots favorables dels representants de l'ara PDeCAT.