La fiscalia i la defensa van modificar ahir les seves peticions de presó per a l'acusat de matar el veí a Palafrugell el 5 de juny del 2014. Les dues parts van pactar les seves conclusions definitives i sol·liciten ara 13,5 anys de presó per al processat, José Gamero, per un delicte d'homicidi amb abús de superioritat i un altre de tinença il·lícita d'armes.

El fiscal Víctor Pillado, que al principi del judici demanava 23 anys de presó, va valorar que la víctima, José Antonio González, es va poder defensar «una mica, no del tot», ja que va afegir que va prevaldre una situació de «superioritat» per part de l'acusat.

La defensa del processat, exercida per l'advocat Manel Mir i que inicialment sol·licitava 5 anys de presó, va remarcar que ha quedat provada la mala convivència entre Gamero i González.

En la tercera sessió del judici a l'Audiència de Girona, van declarar els perits policials i les forenses. Els agents van confirmar que tant l'arma neumàtica que l'acusat va modificar com l'arma artesanal que va construir -amb la qual va matar el veí- permetien disparar bales del mateix calibre.

Els experts informàtics van apuntar que el processat va consultar més de 500 pàgines web relacionades amb la temàtica de les armes. Pel que fa a les forenses, van descartar que el relat dels fets que va exposar dilluns l'acusat coincideixi amb les ferides que tenia la víctima, ja que van valorar com a «incompatible» que Gamero hagués disparat mentre González l'agafava per darrere amb un bat de beisbol. Per això, van considerar que la baralla entre ells hauria estat «cara a cara».

Tret a uns 10 centímetres

Les forenses van concretar que la víctima va rebre tres ganivetades al braç dret, tres més a la zona del coll i el tret mortal al cap, a l'àrea del pòmul. Van calcular que el tret s'hauria disparat a menys de 10 centímetres de distància. També van subratllar que la víctima tenia una taxa d'alcohol d'1,33 grams per litre de sang; un nivell que «disminueix la capacitat de defensa».

Al final de la tercera sessió del judici, l'acusat va fer ús del seu últim torn de paraula per demanar perdó a la família de la víctima i va assegurar que «no s'hauria d'haver produït» la mort del veí. El jurat popular del cas rebrà avui el veredicte i es retirarà a deliberar.