Uns pescadors de Palamós van fer activar els especialistes en desactivació d'artefactes explosius dels Mossos d'Esquadra aquesta setmana a Palamós després de descobrir el que els va semblar una granada de morter.

La sorpresa, però, va ser quan els especialistes van veure de què es tractava la troballa: era una eina per facilitar l'ancoratge d'embarcacions, coneguda popularment com a «llançacaps». I que no conté, en cap cas, cap mena d'explosiu al seu interior.

Aquesta troballa la van fer uns pescadors el dimecres a la nit, quan van trobar que entre els peixos que havien pescat hi havia quelcom estrany, semblava un artefacte explosiu, una granada de morter. Per tot això, van alertar els Mossos i ràpidament s'hi van desplaçar els TEDAX que, un cop van fer totes les comprovacions, van concloure que era un llançacaps. Aquesta eina que fa uns quaranta centímetres de longitud i té la forma d'un artefacte explosiu ja que sembla com un coet. De fet, per al que serveix és per llançar a distància l'extrem d'un cap o d'un cable per tal d'amarrar un vaixell o fins i tot s'usa per a salvaments.