El conveni entre els ajuntaments veïns de Vall-llobrega i de Palamós per tancar el tema del circuit de motocròs no ha superat el darrer tràmit, que era la seva aprovació en el ple palamosí.

Els membres de l'equip de govern (ERC i CiU) van ser els únics que hi van votar a favor, de manera que es van quedar a un vot de la majoria absoluta necessària per a la seva aprovació. Els socialistes hi van votar en contra, mentre que la resta de grups municipals (Junts per Palamós i Sant Joan, la CUP i el PP) es van abstenir.

El regidor d'Urbanisme, Jordi Pallí (CiU), ha expressat la voluntat de negociar per aconseguir aquest vot que falta i s'ha mostrat «optimista» perquè la resta de grups municipals entenguin «l'esperit» de bon veïnatge que presideix aquest conveni, que sí que ha estat aprovat per l'Ajuntament de Vall-llobrega. En cas de no rebre els suports necessaris, Pallí ha manifestat que ho hauran de comunicar a Vall-llobrega i veure què passa.

L'objectiu del conveni entre els dos ajuntaments era tancar la carpeta del circuit de motocròs que va fer enfadar el consistori de Vall-llobrega perquè el palamosí havia autoritzat aquesta activitat a 200 metres del nucli de la Portalada, a Vall-llobrega.

L'activitat va arrencar el 2014 i un any després ja va tancar les portes. L'Ajuntament de Vall-llobrega ja havia portat l'autorització al contenciós administratiu, on es troba pendent de resolució. Precisament, un dels acords del conveni és que l'Ajuntament de Vall-llobrega retirarà la denúncia.

Per l'altre costat, l'Ajuntament de Palamós es compromet a consultar Vall-llobrega en el cas d'alguna activitat que es pugui instaurar en el municipi palamosí però pugui afectar el veí -com seria el cas del circuit per les molèsties que podia causar a la Portalada-.

També es planteja l'estudi d'una futura via verda entre els dos municipis. Pallí ha concretat que es tracta d'un conveni d'intencions que hauria permès el tancament del capítol, però de moment no és així. El regidor ha concretat que el govern buscarà el vot que els falta a l'oposició i confia que s'entengui que el conveni és de bona voluntat.

La portaveu del PSC, Teresa Ferrés, ha argumentat el vot en contra perquè considera que és renunciar a la sobirania local si Palamós es compromet a donar audiència a l'Ajuntament de Vall-llobrega en qualsevol petició de llicència d'una activitat que limiti amb el municipi veí, alhora que entén que un element com una via verda s'hauria de plantejar en el marc de la Mancomunitat de Municipis que formen amb Calonge.

Ferrés també ha criticat el govern perquè, estant en minoria, no treballi els temes buscant el consens amb els grups de l'oposició abans de dur-los al ple.