L'accident d'aquest dijous a l' empalme de la carretera C-31 entre Verges i Ullà entre un autobús i un turisme va despertar de nou la consciència de la perillositat que representa aquest punt per a les persones que hi circulen i, ahir al matí, hi va haver una nova topada amb dos turismes implicats que es va saldar amb una persona ferida lleu i una altra que va resultar il·lesa. L'accident del dijous, que va provocar sis ferits -el conductor del turisme estava ahir en estat crític al Trueta, mentre que els altres cinc ferits ja van rebre l'alta-, va aixecar la indignació dels usuaris de la via, la qual van expressar a través de les xarxes socials reclamant que s'hi intervingui immediatament. Ahir, els acaldes de Torroella de Montgrí i de Verges, Josep Maria Rufí i Ignasi Sabater, respectivament, van manifestar la seva confiança que el Departament de Territori i Sostenibilitat compleixi amb el compromís que els va transmetre el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat Ricard Font que durant aquest 2017 es faria una rotonda en aquest punt, la qual ha de servir per reduir-ne la perillositat.

Tant Rufí com Sabater van expressar que, «malauradament, aquests dos accidents ens donen la raó en la nostra reclamació que cal intervenir-hi de manera de ràpida» per garantir la seguretat de les persones que hi circulen. Tots dos també van mostrar la seva confiança que Territori i Sostenibilitat compleixi el termini d'executar-la aquest 2017. Ahir, fonts del Departament van manifestar que la licitació de l'obra es farà en breu -té un pressupost d'uns 700.000 euros i tindrà 56 metres de diàmatre i dos carrils, va anunciar el conseller Josep Rull el passat gener dins del pla de millora de les carreteres del Baix Ter, amb una inversió prevista de prop de 20 milions d'euros-. Així, el batlle de Verges va apostar per «donar un vot de confiança» al govern de la Generalitat i que la rotonda comenci a ser una realitat el setembre. Josep Maria Rufí també va manifestar que «esperem que abans d'acabar l'any, el giratori estigui fet» i va destacar que eliminar l'actual connexió entre la C-31 i la carretera que porta a Bellcaire d'Empordà i l'Escala i fer-hi una rotonda és una actuació «prioritària».

Una altra intervenció anunciades per Rull amb l'objectiu de millorar la seguretat viària a les carreteres del Baix Ter i que s'ha de licitar enguany és a la GI-633: de la cruïlla de la N-II a la variant de Sant Jordi Desvalls, amb una inversió estimada de fins a quatre milions d'euros, s'hi preveu executar les obres d'eixamplament i millora del traçat d'aquest tram, i millorar la seguretat i les interseccions a la travessera de Cervià.