El torroellenc condemnat a dos anys i un dia de presó per llançar una ampolla de vidre contra els Mossos d'Esquadra arran dels incidents del 2014 pel desallotjament del centre ocupat de Can Vies a Barcelona, ha ingressat aquesta setmana a la presó. Arran de la seva condemna per un delicte d'atemptat als agents de l'autoritat amb l'ús d'instrument perillós amb l'agreujant de disfressa el 2015, hi va haver mobilització ciutadana de suport a Torroella, i fins el tot el ple municipal va aprovar una moció en aquest sentit.

En primera instància, va ser condemnat a tres anys, nou mesos i un dia de presó per, el 29 de maig de 2014, agafar del terra una ampolla de vidre gran i tirar-la contra un dels antiavalots que es trobava a 20 metres de distància durant el desallotjament de Can Vies. L'ampolla va impactar contra l'escut de l'agent, de manera que no va causar cap dany al policia. Després de recórrer aquesta resolució judicial, la pena li va ser rebaixada a dos anys i un dia, i aquest dijous va entrar a la presó, segons va informar el diari El País, que afegia que els advocats del jove també havien demanat l'indult per evitar que fos empresonat.

El jove sempre ha defensat la seva innocència i ha afirmat que en el moment dels incidents es trobava sopant a casa d'unes amigues, cosa que elles van ratificar en el judici. Arran del moviment d'oposició ciutadana a Torroella, també es va exposar que els mossos no van saber especificar quin tipus de bufanda duia l'acusat -per no ser identificat, segons la sentència-, peça de roba que el jove ha negat que portava.

En la moció aprovada el 5 de febrer de 2015 per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, els regidors van demanar l'aplicació de «les màximes garanties» en el procés de recurs de la sentència i que, si se'l condemnava definitivament, se li apliquessin mesures alternatives a la presó. La moció, aprovada per unanimitat dels partits, recordava que la condemna era considerada «absolutament desproporcionada» amb els fets.