Un home de nacionalitat francesa de 30 anys va morir ahir a la tarda en una cova de les Illes Medes, situades a l'Estartit quan practicava busseig en apnea.

Segons informen fonts dels equips d'emergència, l'espai en què es va produir l'accident es denomina Cova del Dofí i l'alerta la va donar una parella d'amics que anava amb la víctima.

Cap a dos quarts de cinc de la tarda, el vigilant de les Illes Medes va rebre aquest avís que una persona havia desaparegut quan feia una immersió en apnea i es va procedir a alertar el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil, que va localitzar el cos sense vida.

Dos bussos es van submergir a la cova i, poc abans de les sis de la tardas, van trobar el cadàver, a uns 22 metres de profunditat, al final d'un túnel a uns noranta metres de l'entrada a la Cova del Dofí.

Els especialistes van recuperar el cos de la cova i van activar la comitiva judicial que, unes tres hores més tard, va procedir a l'aixecament del cadàver.

Les restes van ser traslladats fins a l'Institut de Medicina Legal (IMLC) de Girona, on se li practicarà l'autòpsia.

El jutjat d'instrucció de guàrdia de la Bisbal d'Empordà i la Guàrdia Civil han assumit la investigació del cas per determinar què podria haver succeït exactament perquè el submarinista acabés morint en el fons d'una cova molt coneguda i visitada pels aficionats al busseig.

Per mal camí

Les primeres hipòtesis apunten que el ciutadà francès va entrar per un dels diversos túnels, pensava que havia escollit un recorregut curt, però es va equivocar i va entrar en el més llarg, del qual ja no va aconseguir sortir.

Amb la mort del bussejador, ja hi ha hagut deu víctimes mortals més en medis aquàtics que durant tot el 2017 a les comarques de Girona. Dissabte, va perdre la vida un banyista a Begur.