Un home de nacionalitat francesa de 30 anys va morir ofegat diumenge a la tarda en una cova de les illes Medes, situades a l'Estartit, quan practicava busseig en apnea. Segons van informar fonts dels equips d'emergència, l'espai en què es va produir l'accident és la coneguda com la cova del Dofí i l'alerta la va comunicar una parella d'amics que anava amb la víctima.

Cap a dos quarts de cinc de la tarda, el vigilant de les illes Medes va rebre aquest avís: una persona havia desaparegut quan feia una immersió en apnea a les Medes, de manera que es va procedir a alertar el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil, que ja va localitzar el cos sense vida del ciutadà francès.

Dos bussos del GEAS es van submergir a la cova i, poc abans de les sis de la tarda, van trobar el cadàver, a uns 22 metres de profunditat, al final d'un túnel situat a uns noranta metres de l'entrada a la cova del Dofí.

Els especialistes van recuperar el cos de la cova i van activar la comitiva judicial que, unes tres hores més tard, va procedir a l'aixecament del cadàver. Les restes van ser traslladades fins a l'Institut de Medicina Legal (IMLC) de Girona, on se li ha de practicar l'autòpsia.

Investigació del succés

El jutjat d'instrucció de guàrdia de la Bisbal d'Empordà i la Guàrdia Civil han assumit la investigació del cas per determinar què podria haver succeït exactament perquè el submarinista acabés morint en el fons d'una cova, ubicada a la Meda Petita, molt coneguda i visitada pels aficionats al busseig que practiquen la seva afició a les illes Medes.

Les primeres hipòtesis apunten que el ciutadà francès va entrar per un dels diversos túnels, hauria pensat que havia escollit un recorregut curt, però s'hauria equivocat fins al punt d'entrar en el més llarg, del qual ja no va aconseguir sortir.

Amb la mort del bussejador, ja hi ha hagut deu víctimes mortals més en medis aquàtics que durant tot el 2017 a les comarques de Girona. Dissabte, va perdre la vida un banyista a Begur.