El port de Palamós va acollir ahir una Jornada de sinèrgies per a la cooperació entre els dos Grups d'Acció Local Pesquera (GALP) de Catalunya, el de les Terres de l'Ebre i el de la Costa Brava. Es tracta de la primera trobada entre els dos grups de treball d'aquetes organitzacions que s'ha preparat per establir contactes i amb l'objectiu de posar en valor el producte pesquer de proximitat d'aquestes zones, enfortint la cohesió per un bé comú en la gestió pesquera del Mediterrani i per dinamitzar l'economia del territori amb la contribució del sector pesquer.

L'activitat va estar encapçalada pels representants dels GALP de la Costa Brava i de les Terres de l'Ebre, i va comptar amb la participació dels alcaldes de Palamós, Lluís Puig; de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós; i de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni; així com representants dels dos GALP i de regidors i tècnics municipals dels respectius ajuntaments.

Durant la jornada es va visitar la Confraria de Pescadors de Palamós, el Museu de la Pesca, l'Espai del Peix i també a la llotja durant la subhasta.

A la Costa Brava, el GALP està format per: 11 confraries de pescadors, i els seus municipis, deu entitats del sector públic, dos entitats del sector social i vuit entitats del sector privat. El projecte incideix en una superfície de 359,3 quilòmetres quadrats i comprèn, a més del municipi de Palamós, les localitats pesqueres gironines de Blanes, Cadaqués, l'Escala, Llançà, Lloret de Mar, el Port de la Selva, Roses, Sant Feliu de Guíxols, l'Estartit i Tossa de Mar.

El GALP Costa Brava té com a missió fomentar una activitat pesquera sostenible a partir de la protecció del medi ambient i els recursos naturals, i potenciar alhora la comercialització dels productes com a pilar bàsic de la viabilitat del sector, oferir suport als agents socials i impulsar iniciatives que afegeixin valor als municipis i al territori costaner.