El Consorci Assistencial del Baix Empordà ha presentat un primer informe que conclou que Calonge necessita tenir un CAP. El document assenyala que el millor és fer un sol equipament per a tots dos nuclis (Calonge i Sant Antoni) ja que "permetria optimitzar millor els recursos tant físics com humans" i "tenir un horari i un nombre de serveis més ampli". El lloc que millor respondria a les demandes seria una parcel·la de l'Avinguda de la Unió que ja es va reservar per a equipaments en el pla d'ordenació urbana. L'informe conclou que aquest espai està ben comunicat i de fàcil accés amb transport públic o vehicle privat. De fet, es preveu dedicar una part del terreny a aparcaments. Aquesta proposta de l'informe "és la millor", segons diu l'alcalde Jordi Soler, que també es mostra disposat a "posar totes les facilitats" per poder desencallar el projecte. El CatSalut ja els ha dit que estudiaran la proposta però que, abans, tenen altres prioritats a la Regió Sanitària de Girona.

A hores d'ara, els habitants de Calonge (Baix Empordà) s'han de desplaçar a Palamós per anar al CAP. Actualment, els dos nuclis del municipi -Calonge i Sant Antoni- tenen cadascun d'ells un consultori local que, en el segon cas, compta a més amb un reforç d'estiu. Al municipi reclamen tenir un Centre d'Atenció Primària propi. Al Baix Empordà, a banda del de Palamós hi ha aquest tipus d'equipament sanitari a Torroella de Montgrí, a la Bisbal d'Empordà, a Palafrugell, a Platja d'Aro i a Sant Feliu de Guíxols.

Noves instal·lacions

De moment, el que s'ha fet ha estat un informe per part del Consorci Assistencial del Baix Empordà que conclou que és necessari tenir un CAP i que concreta temes pendents. El primer és que defensa un edifici únic que doni servei a Calonge i Sant Antoni i a totes les urbanitzacions del municipi. "L'opció d'un CAP unificat que doni servei a tota la població és clarament la millor, ja que ens permetrà disposar d'una atenció sanitària més complerta, amb més serveis i un horari més ampli", segons defensa l'alcalde Jordi Soler. El document del Consorci Assistencial del Baix Empordà destaca que amb un sol espai es podrien optimitzar millor els recursos i incrementar els serveis.

Per això, l'informe apunta a un lloc del mapa on seria idoni fer aquest espai. Es construiria a una parcel·la lliure de l'Avinguda de la Unió que el planejament urbanístic ja preveu destinar a serveis. Se'n destaca que està ben comunicada tant des dels dos nuclis com des de les urbanitzacions. Part de l'espai es preveu que sigui un aparcament, confiant que molts usuaris vindrien amb vehicle privat. Per part del municipi, l'alcalde es compromet a "posar-hi totes les facilitats" i es mostra confiat a poder arribar a "una entesa".

L'informe del Consorci Assistencial del Baix Empordà recull la necessitat que Calonge tingui un CAP i en fa ja aquesta proposta d'ubicació. Aquest document ja s'ha presentat a entitats de salut del Baix Empordà en una reunió on també hi era el gerent de la Regió Sanitària de Girona del CatSalut, Miquel Carreras. Carreras els ha traslladat que estudiaran la proposta. Volen veure si es podria desencallar però no amaguen que abans tenen altres centres més prioritaris a la demarcació.