L'Ajuntament de Palamós ha obert aquesta setmana el nou aparcament públic i gratuït ubicat a l'àmbit de Sant Joan, que precisament aquest cap de setmana celebra la seva festa major. Durant les darreres setmanes, una empresa especialitzada ha realitzat les tasques d'adequació d'aquests terrenys, utilitzats antigament com a horts, per a la seva reconversió en aparcament públic gratuït.

Es tracta concretament d'un solar de 3.110 metres quadrats ubicat entre l'avinguda d'Àngel Guimerà i el carrer Riera, molt a prop de l'escola Vila-romà, que permet l'estacionament de fins a un centenar de vehicles, principalment dels veïns d'aquest sector i dels usuaris de l'escola Vila-romà i de l'Aula d'Aprenentatge, ubicats a només uns cent metres d'aquest nou equipament.

L'Ajuntament de Palamós ha llogat aquests terrenys amb l'objectiu de poder resoldre la demanda d'estacionament que hi ha en aquest àmbit molt proper també al nucli antic de Sant Joan, un àmbit on es prioritza el pas de vianants i en conseqüència es prohibeix l'estacionament de vehicles.

Les obres d'adequació d'aquests terrenys s'han realitzat en les darreres setmanes i han inclòs el reomplert del terreny i millora de la pavimentació, per tal de garantir el desaiguat dels terrenys i una major durabilitat del paviment, així com la instal·lació de senyalització viària i de quatre punts de llum amb vuit focus per a la il·luminació nocturna d'aquest equipament.

El pressupost de les tasques d'adequació del nou aparcament de Sant Joan ha estat de 20.840,57 euros.