Des de fa una setmana i a ple estiu, les màquines de pagament de la zona blava de Torroella de Montgrí s'han quedat sense lector de targetes de crèdit. Així ho ha denunciat un usuari a Diari de Girona, Carlos Casado, recordant que a més, aquestes màquines tampoc disposen de servei de pagament amb bitllets. «El consumidor es veu obligat a portar l'import de la zona blava en metàl·lic, sigui quina sigui l'estona que hi hagi de tenir el vehicle aparcat» critica Casado, qui també es mostra indignat amb els cartells on s'informa de la incidència. «En ells, es diu que per pagar amb targeta et dirigeixis al parquímetre més pròxim. Però resulta que després de recorren uns quants, a tots hi havia la mateixa etiqueta» denuncia aquest usuari.

Per la seva part, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí va reconèixer ahir l'existència d'aquesta incidència i va especificar que es deu al canvi en la concessió de la gestió de la zona blava al nucli urbà i a cala Montgó. La nova empresa, Opcions Vials, va guanyar el concurs públic a finals de juny, i els seus lectors de targetes no eren compatibles amb les màquines instal·lades a la localitat, motiu pel qual s'ha hagut d'efectuar el canvi de mecanisme, i deixar aquesta opció fora de servei. L'Ajuntament preveu que el dilluns ja s'haurà acabat la instal·lació i que per tant, ja es podrà fer el pagament amb targeta.

A més, el consistori va recordar que a finals de juliol ja van informar a través de la web municipal, que s'implementarien canvis «per millorar i facilitar» el servei municipal d'estacionament regulat amb limitació horària. Així, a part dels nous lectors de targetes, també s'instal·laran a tots els parquímetres, uns teclats per poder introduir les matrícules dels vehicles. D'aquesta manera, es podrà obtenir el tiquet gratuït de resident i també fer les anul·lacions de denúncia.

A més, els residents amb vehicles que liquiden l'impost de vehicles de tracció mecànica al municipi es podran beneficiar d'un increment del temps d'estacionament gratuït que tenien fins ara, ja que es passarà d'1 a 2 hores diàries al nucli urbà.