L'Ajuntament de Palafrugell destinarà 2.760.400 euros a sis projectes d'inversions financerament sostenibles, segons la proposta que es porta a aprovació del plenari d'avui. La modificació pressupostària anirà a càrrec del romanent de tresoreria en aplicació al superàvit d'estabilitat pressupostària de l'any 2016. Segons l'alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, «pràcticament el 80% de les inversions previstes corresponen a projectes per millorar la qualitat de vida de les persones, amb incidència en infraestructures i equipaments».

La inversió econòmicament més elevada, 1.050.000 euros, es destinarà a la construcció d'un aparcament de tres plantes i 143 places a Llafranc, a l'encreuament dels carrers de Santa Marta i del Xarembeco, que permeti potenciar el passeig de Llafranc que, amb la seva recent remodelació, dona prioritat als vianants, amb la reducció i control del trànsit de vehicles, ha informat l'Ajuntament. Aquesta actuació permetrà reordenar l'aparcament de la Font d'en Xecu, garantint la seguretat dels vianants.

Un altre dels projectes inclosos en aquesta relació és la rehabilitació de l'edifici de l'antic Museu del Suro (Bé Cultural d'Interès Local) al carrer de la Tarongeta com a centre d'arts escèniques i artístiques, al qual es destinen 900.000 euros.

250.000 euros al polígon

Al sector industrial del municipi s'inverteix 250.000 euros per resoldre l'encreuament del carrer de la Metal·lúrgia amb els carrers del Trefí i el carrer del Gas, una vegada tancat el vial de circumval·lació amb l'obertura de la Ronda Nord.

La torre modernista de l'antic dipòsit d'aigua de Can Mario, a la plaça del mateix nom, declarada Bé Cultural d'Interès Nacional, requereix d'uns treballs de restauració per als quals es destinen 180.000 euros, han afegit les fonts municipals.

Intervenció al sanejament

Al poble de Tamariu, una inversió de 120.000 euros ha de servir per al sanejament del seu passeig marítim, amb una intervenció que es farà conjuntament amb el Consorci de la Costa Brava per resoldre les problemàtiques provocades per avingudes d'aigües plujanes. Aquesta intervenció és prèvia a les actuacions que determini el Pla director de sanejament que s'està redactant.

La relació d'inversions financerament sostenibles es completa amb 200.000 euros per a inversions informàtiques a l'Ajuntament palafrugellenc i 60.400 euros més per a millores al poliesportiu municipal, amb el canvi d'enllumenat i un nou sistema de renovació d'aire de la instal·lació esportiva.