L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà preveu que la Ajuntament de la Bisbal d'Empordàbiblioteca Així ho ha exposat el regidor de Cultura, Carles Puig (CUP), que ha concretat que al voltant del 15 de setembre han d'acabar les obres d'adequació de l'entorn de l'antic escorxador, que han començat recentment. Aquesta actuació, prevista com una millora en el contracte de construcció de la Biblioteca Central Comarcal, inclou l'enderroc de les edificacions de l'antic parc de bombers, a més de desbrossar, anivellar i aplicar una base de sauló. Quant a la instal·lació de l'antic escorxador, tot ja està disposat perquè aculli el material de la biblioteca, ubicada al costat de l'edifici del Mundial. Puig ha destacat que amb el trasllat a l'antic escorxador, la biblioteca de la Bisbal doblarà l'espai que actualment disposa.

A més de l'ampliació de l'espai bibliotecari, la posada en marxa en la nova ubicació de la biblioteca bisbalenca permetrà incrementar-ne el personal. Puig ha explicat que, paral·lelament als treballs d'adequació de l'entorn i del trasllat del material, l'Ajuntament de la Bisbal ha obert un procés selectiu per contractar un bibliotecari, la qual cosa farà que el personal adscrit a aquesta àrea passi de dues a tres persones. Actualment, ha precisat Puig, hi ha dues persones que hi treballen, cosa que provoca que el servei estigui tancat durant el mes d'agost. Ara, amb la nova incorporació, la voluntat del regidor de Cultura és que la biblioteca estigui oberta tot l'any. Puig ha concretat que les persones interessades en la plaça de la biblioteca de la Bisbal tenen fins al 5 de setembre per presentar les seves candidatures.

Respecte del trasllat del material d'un equipament a l'altre, Puig calcula que obligarà a tenir la biblioteca tancada durant una setmana. En aquest sentit, ha afegit que l'Ajuntament té una subvenció d'uns 18.000 euros de la Generalitat i de la Diputació per l'adquisició del material necessari per a la nova instal·lació, que ocuparà tot l'antic escorxador.

L'espai que ocupa actualment el servei passarà a ser les dependències de l'àrea de Cultura, que actualment es troba a la part superior. Alhora, les dependències actuals de Cultura passaran a l'Escola de Música, que podrà ampliar les aules de música.