Calonge celebra aquest cap de setmana el gruix de les activitats de la Festa Major i la Festa del Vi Nou. Durant la jornada d'ahir les parades de vi, de productes artesanals, les sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona i l'exposició de fotos antigues de la dècada dels anys 50 van ser les protagonistes.

A la tarda, un espectacle itinerant sobre el vi i un altre d'infantil van ser algunes de les activitats programades, que es van cloure amb la festa del confeti que va tenir lloc a la nit a la Sala Fontova. La Festa del Vi Nou, conjuntament amb la Festa Major de Sant Martí i el Cap de Setmana del Vi de Pagès s'allargarà fins al dia 19 de novembre, i tindrà un dels seus punts forts avui al matí i al migdia amb la presentació del curtmetratge Un mar de vinyes, presentat per Josep Roca, sommelier del Celler de Can Roca.

Aquest curtmetratge anirà seguit del tast popular del vi nou dels cellers de Calonge que tindrà lloc al castell. Per altra banda, també avui al matí se celebrarà el tradicional concurs de cuina, que enguany tindrà com a plat el suquet de peix.

Pel que fa a les propostes del vi de pagès, les activitats es concentraran el proper cap de setmana, quan els diferents masos i cellers oferiran activitats com tallers de poda de ceps, construcció de murs de pedra seca i tallers d'aprofitament del medi a les Gavarres. També està previst un tast musicalitzat amb poesia al jardí colonial del Mas Molla i una excursió a les vinyes per conèixer les feines i el tipus de vida dels pagesos de l'any 1800.