L'equip de govern de l'Ajuntament de Palafrugell (ERC i CiU) porta a aprovació, en plenari extraordinari que tindrà lloc aquest dijous, la proposta de pressupost municipal per a l'exercici 2018.

L'import global consolidat dels comptes municipals per l'any que ve és de 37.088.161 euros, xifra que inclou el pressupost de l'Ajuntament i dels Instituts Municipals d'Esports, de Promoció Econòmica IPEP, de Mitjans de Comunicació i el Museu del Suro i el consorci Fraternal-Mercantil.

Segons l'alcalde del municipi, Josep Piferrer, es tracta «d'un pressupost que aposta clarament pels equipaments, la finalització del Pla de Barris i la sostenibilitat al municipi».

En aquest sentit, les àrees que presenten un increment superior a la mitjana general, segons l'equip de govern, són les d'educació (6,34%); cultura (33,82%); esports (7,44%); serveis socials (10,56%); Pla de Barris (18,56%) i relacions ciutadanes (16%). Amb aquests increments, diu l'alcalde, «és un pressupost que garanteix la continuïtat de les polítiques en totes aquelles àrees de serveis a les persones i on es pot visualitzar el desenvolupament de noves actuacions del programa de govern».

El capítol d'inversions està pressupostat en 4.472.018 euros. La principal inversió, a càrrec de l'Ajuntament, serà la prevista per a la millora urbana del carrer Carrilet amb un import de 893.948 euros, una obra que ja s'ha licitat i que començarà en breu. També cal destacar, entre les principals inversions, la millora a l'equipament municipal de Can Genís, amb 495.000 euros; i la instal·lació d'ascensors i rehabilitació de façanes del Pla Barris amb un import de 534.000 euros.

50.000 euros a escombraries

Segons el regidor de promoció econòmica, Albert Gómez, «es tracta d'un pressupost de contenció i realista que recull el model de poble que volem a través de la millora en els equipaments i la sostenibilitat; amb l'aposta també per les vies verdes i els camins de ronda».

Enguany, també cal esmentar que dins el pressupost del 2018 s'incrementarà la contractació de recollida de residus amb un aportació econòmica de 50.000 euros, amb l'objectiu de complementar diverses millores en el servei. Aquest fet, sumat a una campanya de comunicació i l'acord amb el Centre de Tractament de Residus de Lloret, suposen una millora no només econòmica sinó també ecològica, ha afirmat l'equip de govern.