L'Audiència de Girona va jutjar ahir un veí de la Bisbal de l'Empordà acusat d'un delicte d'apropiació indeguda. L'home hauria utilitzat per finalitats personals més de 150.000 euros provinents d'una empresa que tenia muntada amb un altre soci.

Els fets van succeir quan un dels treballadors que hi havia llavors va adquirir el 40% de les accions de l'empresa -una agència de viatges- i l'acusat es va quedar amb el 60% del capital restant.

En aquell moment, aquest era l'únic propietari del negoci i exercia també com a gerent d'aquest.

Segons relata l'escrit de la fiscalia, «guiat per un ànim d'enriquiment personal il·lícit, i en perjudici a l'altre soci», l'acusat es va «valer de la seva condició de gerent i administrador» per abonar al compte corrent de l'empresa diferents despeses de caràcter personal. Ho va fer sense «el consentiment de l'altre part», i en un primer moment s'hauria gastat un import de 67.587 euros.

Utilitzant un altre compte, també del seu negoci, en una altra ocasió hauria utilitzat una suma de 87.811 euros per despeses alienes a l'empresa, causant doncs en total un perjudici patrimonial de 155.398 euros a l'agència de viatges que pertanyia també al soci que havia comprat les accions.

En primer moment el ministeri fiscal demanava quatre anys de presó per a l'acusat i una multa d'uns 3.000 euros, així com els costos processals.

Finalment, després d'un acord entre les parts, la multa s'ha quedat reduïda en la meitat i la pena de presó seria d'un any, substituïble si no torna a delinquir en un termini de 5 anys.