03 de gener de 2018
03.01.2018
Diari de Girona

Platja d'Aro autoritza l'enderroc de la marquesina del complex Politur

L'Ajuntament concedeix la llicència d'obres als propietaris de l'estructura, que van entrar una instància sol·licitant aquesta actuació · Construïda l'any 1963, havia acollit un supermercat o un centre de recepció

02.01.2018 | 23:51
La marquesina del complex turístic Politur es troba en una de les entrades de la localitat

La icònica i singular marquesina ubicada a l'entrada del complex turístic Politur de Platja d'Aro té els dies comptats, després que l'Ajuntament hagi concedit la llicència d'enderroc d'aquesta estructura als seus propietaris. Segons va confirmar ahir el consistori platjarenc, la llicència s'ha atorgat després que els propietaris -uns privats- entressin una instància a l'ajuntament amb aquesta petició.

Concebuda l'any 1963 pels arquitectes Antoni Bonet Castellana, Josep Puig Torné i Josep M. Esquius, actualment, aquesta particular marquesina es troba en estat d'abandonament -amb deixalles i vegetació a l'interior de la finca- i presenta un enderrocament parcial. Aquesta estructura està formada per diverses làmines de formigó de 8 centímetres de gruix que unides generen tres tendals triangulars -recolzats sobre tres pilars de formigó armat- i formen un triangle buit al bell mig de l'edificació.

La marquesina, en una imatge d'arxiu · Marc Martí

Inicialment, aquesta marquesina va ser ideada pels seus autors com un reclam publicitari per vendre noves parcel·les i atraure nous residents al complex turístic Politur, ubicat a l'entrada de la localitat en direcció Calonge. Aquesta estructura acollia diversos serveis: un centre de recepció, un supermercat, un aparcament, un magatzem, i les oficines de venda, tècniques i d'administració. Amb els anys però, l'edifici es va anar degradant i els serveis desapareixent, fins a quedar en el mal estat en el qual es troba actualment.

De fet, Diari de Girona va publica el mes de gener de l'any 2007, que el consistori va obligar al propietari de l'antic supermercat ubicat sota la marquesina -Solmar Tele 2000 SL- a tancar definitivament a causa del seu estat «ruïnós» i de «deixadesa», que va causar fortes crítiques entre els veïns de la zona. Finalment, aquesta edificació va ser enderrocada el mes de desembre de l'any 2008.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook