Les barques de pesca de la gamba de Palamós

Segons va informar ahir Ràdio Palamós, aquesta mesura s'aplica des de l'any 2013, i afecta 17 embarcacions que es quedaran amarrades al port palamos Com l'any passat, la veda serà seguida i no de manera alterna com s'havia realitzat els últims anys, i per tant, tornarà a feinejar el 5 de març.

A partir del 2 de febrer, la resta de les barques d'arrossegament, que no van a la gamba, també s'afegirà a la veda fins a 4 de març. Tot i això, el Patró Major de la Confraria de Pescadors de Palamós, Toni Alabat, va assegurar a la ràdio local que a la llotja palamosina hi seguirà havent peix fresc perquè hi ha la flota artesanal que segueix feinejant.

A finals de desembre també va començar la veda de la pesca del peix blau que s'allargarà fins al pròxim 22 de gener. Aquesta aturada biològica té com a objectiu afavorir la regeneració dels bancs de peix, així com afavorir el creixement dels exemplars.

Durant el període marcat per a l'aturada biològica, els pescadors també aprofiten per fer el manteniment del material i les embarcacions, que durant un mes sencer no sortiran del port on estan amarrades.