Els Mossos d'Esquadra van detenir els dies 9 i 10 de gener a la Bisbal dos homes de 19 i 26 anys, de nacionalitat espanyola i marroquina, respectivament, i veïns d'aquest municipi com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb força a interior de domicili i d'un delicte de robatori i furt d'ús de vehicle.

La matinada del 23 al 24 de novembre del 2017, els Mossos van saber que s'havia produït un robatori en una casa de Torroella de Montgrí. Els lladres es van endur un turisme d'alta gamma valorat en 110.000 euros, material d'esports nàutics, roba, ordinadors, un rellotge, un televisor i una bicicleta valorada en 1.500 euros. Els lladres van conduir el cotxe fins a un aparcament de Salt on a uns agents dels Mossos els va cridar l'atenció per l'alt valor econòmic. En comprovar la matrícula, van constatar que havia estat sostret la nit anterior.

El 9 de gener, els Mossos van detenir un dels presumptes autors a la Bisbal. L'endemà es va detenir, a la mateixa població, el segon dels presumptes autors del cop. En escorcollar l'individu, la policia li va descobrir diverses joies. Segons els Mossos, el detingut acabava de violentar un domicili de la Bisbal d'Empordà, un fet que els propietaris encara no havien tingut temps de denunciar. D'allà s'havia endut braçalets, arracades, rellotges, anells i diversos penjolls. Els detinguts van passar el dia 12 de gener a disposició del Jutjat de la Bisbal, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.