L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està enllestint la reforma d'un habitatge de titularitat municipal, al carrer Hospital número 5, que es destinarà a atendre casos d'emergència d'habitatge. L'Ajuntament ha informat que es destinarà a persones que han perdut la llar i necessiten allotjament urgent de forma temporal. Es tracta, doncs, d'un habitatge per a una estada transitòria. Funcionarà de manera complementària al pis social cedit per la Generalitat i que gestiona l'Ajuntament, destinat a atendre altre tipus de necessitats, no relacionades amb l'emergència habitacional.

L'adequació de l'immoble, que estarà operatiu aquesta primavera, ha tingut un cost d'uns 54.000 euros, i l'Ajuntament ha comptat amb dues subvencions de la Diputació de Girona: 2.889,75 euros per a la redacció del projecte i 4.394,66 per al mobiliari. L'habitatge està estructurat en planta baixa i pis, té prop de 68 metres quadrats útils i disposa de dues habitacions dobles, rentador, bany, servei, i una cuina-menjador-sala d'estar. L'execució del projecte s'ha coordinat des de les àrees d'Habitatge i d'Acció Social, i permetrà atendre una necessitat que segons les dues regidores, Sandra Bartomeus i Roser Font, era molt important al municipi.

L'Ajuntament ha promogut els darrers anys diferents iniciatives destinades a fomentar el dret a l'habitatge. Per exemple, l'any 2015 va crear la Taula Local de Coordinació pel Dret a l'Habitatge i Contra la Pobresa Energètica, per aplegar tots els agents implicats o sensibilitzats per aquestes dues qüestions.